10 BİN POLİS ALIMI BAŞLIYOR - 30.DÖNEM POMEM NE ZAMAN ?

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde 10 bin ek polis alımı yapılacağını belirtmişti. Bugün bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Soylu polislik alımı ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

10 BİN POLİS ALIMI YAPILACAK – 30. DÖNEM POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde 10 bin ek polis alımı yapılacağını belirtmişti. Bugün bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Soylu polislik alımı ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu öncelikle deprem bölgesi ile bilgilendirmelerde bulundu. Soylu; ‘’ Şu ana kadar hayatını kaybeden, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ölüm tescili yapılan kişi sayısı şu an 50 bin 783. Bunlar nüfus tescili yapılanlar. Kimliklendirme çalışmaları devam edenlerin toplamı ise 985. Şu anda bu 985'in içerisinde de kayıp olarak arananlar var. Yani aileleri müracaat etmişler 'Ben hala bulamadım.' diye. Büyük oranda bu sayının içindedir bunlar.’’ bilgilerini aktardı. Deprem esnasında bazı yerlerde yangın çıktığını, bununla ilgili hayatını kaybedenlerin olup olmadığına yönelik çalışmaların devam ettiğini aktaran Soylu; ‘’ kimliklendirme çalışması devam eden 985 kişi bulunduğunu ve bunların içinde yabancıların da olduğunu ‘’ aktardı. İçişleri Bakanı Soylu; ‘’ Bu kimliklendirme işlemi yapılırken İdlib, Afrin, Cerablus, Azez, Mare’den müracaat edenler var ve bunlardan DNA örnekleri alındı. Burayla beraber kıyas etmeye, karşılaştırmaya çalışıyoruz. Yani bu 985 kişinin tamamı Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşı değil. Bunlar içerisinde yabancılarda var.  Hiçbir yakını olmayanlar da var. Kimsesizler de var. Onun için DNA da alamadıklarımız var. Kayıp müracaatı şu anda toplam 297. Bunların 30’u 0-6 yaş, 20’si 7-12 yaş, 36’sı ise 13-17yaş aralığında. Kayıp olanların 86’sı çocuk. Diğerleri de erişkin.’’ Dedi.

‘’ 57 BİN ENKAZIN 50 BİNİ KALDIRILDI’’

Bakan Soylu, Deprem bölgesine 81 ilimizden ve dünyanın bir çok yerinden yardım götürüldüğünü, devletin orada olduğunu ve herkesin insan üstü çaba sarfettiğini dile getirdi.

Bölgede şu anda enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Soylu;’’ 57 bin enkazın 50 bini bitti. Kalan enkazların da büyük bölümü Hatay’da. Bayrama kadar bitireceğimizi söylemiştik. Acil yıkılacak binaların tamamının yıkım işlemini bitirdik. 10 gün içerisinde de ağır hasarlı binaların yıkımına başlıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

10 BİN POLİS ALIMI NE ZAMAN?

Gazetecinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’ya sorduğu;’’ 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak?’’ sorusuna ise Soylu şu cevabı verdi;’’ Alıma başlıyoruz merak etmesinler. Alımları yapıyoruz. En son 13 bin alım yaptık.’’

30. Dönem POMEM kılavuzu yayınlandığı zaman tüm bilgilere sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

 

10 bin polis alımı 10 bin polis alımı ne zaman 10 bin polis alımı 2023 10 bin polis alımı 2023 başvuru 10 bin polis alımı son dakika POMEM POMEM ŞARTLARI SON DAKİKA SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAMA HABER POMEM ALIMI 30. DÖNEM POMEM ŞARTLARI