11 YAŞINDA ULUSLARASI MOZART YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU

TAKİP ET

Ülkemizde her alanda yetenekleri ile keşfedilmeyi bekleyen binlerce genç blunmaktadır . Bu keşifler bazen sosyal medyanın gücüyle , bazen bir ustanın dikkatiyle , bazende bu yeteneğin kendi çabalarıyla ortaya çıkıyor ve ülkemiz adına gurur tablosu oluyor . Bunlardan biri de henüz 11 yaşında Uluslararası Mozart Yarışması'nda birincilik elde eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet konservatuvarı 5. Sınıf öğrencisi Aytekin Yılgın oldu .

11 YAŞINDA ULUSLARARASI MOZART YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK KAZANDI

Ülkemizde her alanda yetenekleri ile keşfedilmeyi bekleyen binlerce genç blunmaktadır . Bu keşifler bazen sosyal medyanın gücüyle , bazen bir ustanın dikkatiyle , bazende bu yeteneğin kendi çabalarıyla ortaya çıkıyor ve ülkemiz adına gurur tablosu oluyor . Bunlardan biri de  henüz 11 yaşında Uluslararası Mozart Yarışması’nda birincilik elde eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet konservatuvarı 5. Sınıf öğrencisi Aytekin Yılgın oldu . Piyano yeteneğinin en prestijli ödülleri arasında gösterilen Uluslararası Mozart Yarışması’nda uluslararası birincilik elde etti .

Aytekin Yılgın’ın yeteneği ise müzisyen babası Fırat ılgın tarafından henüz Aytekin 5 yaşındayken fark edildi . Bu yeteneğin keşfine sebep Aytekin’e alınan oyuncak davul oldu . Daha sonra Aytekin ‘ in yeteneğini devam ettirmesi için konservatuvar sınavlarına başvurularda bulundu . Konservatuvar eğitiminin daha ilk yıllarında yeteneğini belli etmeye başlayan Aytekin , daha ilk aylarda Amadeus İnternational adlı uluslararası yarışmada onur ödülü kazandı . Daha sonra Aytekin katıldığı Uluslararası  Mozart Yarışması’nda ise kendi yaş grubunda dünya birincisi oldu .

‘’ DOĞUŞTAN PİYANO AŞKI VAR ‘’

Aytekin ‘in konservatuvar hocalarından Dr. Öğretim Üyesi Demet Eytemiz , ‘’ Denizde bir kum tanesiyiz . Ülkemize Aytekin ‘in genetiğinde inanılmaz bir yetenek var . Çünkü babası da piyano çalıyor . Küçük yaşlarda babasını görerek büyümüş . Babasından ilk derslerini almış . Doğuştan gelen bir piyano aşkı vardı zaten bana geldiğinde . Biz onu biraz forma soktuk . Teknik anlamda geliştirdik . ‘’ ifadelerini kullandı .

Bu muazzam başarının sahibi Aytekin Yılgın ise müziği çok sevdiğini , aldığı ödülün ise kendisi için çok değerli olduğunu belirtti . Aytekin yılgın en sevdiği bestecinin Chopin olduğunu ifade ettin. Aytekin açıklamalarının devamında ; ‘’ Daha 1.5 yaşındayken asma davul çaldım . Babam o zaman fark etmiş . 4 yaşında nota okumaya başladım . 5 yaşında da piyano çalmaya başladım . piyanoyu çok seviyorum . ‘’ ifadelerini kullandı .

Bizlerde ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan bu gençlerimizin başarıları ile gurur duyuyoruz . İyiki varlar.