2023 LGS GİRECEKLERE ALTIN TAVSİYELER

TAKİP ET

Sevgili öğrenciler 4 yıl ilk okul, 4 yıl orta okul olmak üzere 8 yıllık emeklerinizi güzel bir lise ile taçlandırmak için önümüzde çok kısa bir zaman kaldı. Sınavda zamanı doğru kullanabilmeniz ve arzu ettiğiniz başarıyı yakalayabilmeniz adına bu önerileri dikkate almanızı tavsiye ederim.

2023 LGS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE ALTIN ÖNERİLER

Sevgili öğrenciler 4 yıl ilk okul, 4 yıl orta okul olmak üzere 8 yıllık emeklerinizi güzel bir lise ile taçlandırmak için önümüzde çok kısa bir zaman kaldı. Sınavda zamanı doğru kullanabilmeniz ve arzu ettiğiniz başarıyı yakalayabilmeniz adına bu önerileri dikkate almanızı tavsiye ederim.

Liselere Giriş Sınavı (LGS’DE) soruyu doğru anlamak oldukça önemli. Hatta bazı sorularda soruyu anlamak cevabı bulmaktan daha zor. Konuyu bilmek soruları çözmek için yeterli değildir, konu hakkında bilinen bilgiyi doğru yorumlayabilme ve günlük hayata aktarabilme oldukça önemli. Öğrencilerin okudukları cümleleri analiz etmeleri ve onu çözümleyebilme becerisine sahip olmaları gerekiyor. Sınava sayılı günlerin kaldığı bu süreçte özellikle branş denemeleri üzerinden bu becerimizi pekiştirebiliriz. Her gün düzenli olarak her dersten branş denemsi çözüp özellikle soruları bir kerede okuyup anlama noktasında kendimizi motive edersek, bu bize sınavda zaman anlamında ciddi bir tasarruf sağlayacaktır.

Bazı soru kalıplarının oldukça uzun olması gözümüzü korkutmasın. Unutmayalım her insanın bir bam teli olduğu gibi her sorununda bir ince noktası vardır ve biz o ince noktayı bulma çabasında olursak bu bize doğru neticeye gitme noktasında yardımcı olacaktır. Sınavdan sonra;’’ bu soru çok uzun olduğu için bakmadım ama keşke baksaymışım, çok kolaymış ‘’dememek adına önümüze konulan tüm sorulara bakmayı kesinlikle ihmal etmeyelim.

Ayrıca unutmamamız gereken en önemli nokta; Liselere Giriş Sınavı bizim hayatımızın başlangıcı ya da sonu değil. Sadece gelecekte hayalini kurduğumuz mesleğe daha da yaklaştıracak iyi bir lisenin kapısını açacak anahtar. Bu noktada bu şekilde düşünürsek stresimizi kontrol altına alabiliriz. Sınavda bizim için en önemli rakibimiz kendimiz. Konulara hâkim isek ve kalan süreyi branş denemeleri ve genel denemeler çözerek değerlendirip, denemelerde yapamadığımız soruların üzerine düşersek ve eksik kaldığımız yerleri denemeler üzerinden tespit edip onlara yoğunlaşırsak, son zamanlarda bize net olarak en fazla artı sağlayacak noktanın bu olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca şimdiden kendimizi akşam erken uyumaya ve sabah erken kalkmaya alıştırırsak bu da bize sınav günü zinde bir kafayla soruları okumamıza olanak sağlayacaktır. Yorgun olmayan, dinç bir kafanın bize bir sınavda en az 10 net katkı sağlayacağını unutmayalım.

Umudunuz her daim canlı olsun. Unutmayalım; UMUT EN SON ÖLÜR. Her şey gönlünüzce olsun.

 

 

lgs tavsiyeleri lgs tavsiyeleri 2023 lgs tavsiyeleri 2022 lgs annelerine tavsiyeler lgs birincilerinden tavsiyeler 2023 LGS LGS 2023 LGS LGS DE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER