2023 YKS DİŞ HEKİMLİĞİ TABAN PUANI NE OLUR ?

TAKİP ET

Diş hekimliği bölümü, ağız boşluğu ve diş sağlığının etkin şekilde korunması, diş ve diş eti hastalıklarının tedavi edilmesi, diş çene bölgesine cerrahi müdahaleler ile ağız içine protez yapılması konularında hekimler yetiştirir.

DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜ

Diş Hekimliği Bölümü Amacı

Diş hekimliği bölümü, ağız boşluğu ve diş sağlığının etkin şekilde korunması, diş ve diş eti hastalıklarının tedavi edilmesi, diş çene bölgesine cerrahi müdahaleler ile ağız içine protez yapılması konularında hekimler yetiştirir.

Diş hekimliği bölümlerinin ilk iki yılında Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik temel dersleri öğrencilere verilir. Sonraki yıllarda ise lisans alanına uygun derslerin alımına devam edilir. Diş hekimliği bölümünün özellikle son 3 yılında öğrencilere uygulamalı dersler verilerek pratik kazanmaları sağlanır. 5 yıllık diş hekimliği fakültesini başarı ile bitiren üniversite öğrencileri bu zorlu maratonun sonunda “diş hekimi” unvanını alır.

Diş Hekimliği Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Diş hekimliği fakültesinden mezun olan diş hekimleri devlet hastanelerinin diş kliniklerinde görev yapabileceği gibi özel hastane ve kliniklerde de çalışabilirler. Ayrıca diş hekimleri genç girişimci destek kredilerinden istifade edilerek mezun olur olmaz kendi muayenehanelerini açabilirler. Hangi alanda çalışacağını bir nevi kişinin özgüveni belirler. Diş hekimleri arzu ederlerse uzmanlık alanlarında da kendilerini geliştirip kariyerlerine devam edebilirler. Diş hekimliğinin doktordan farkı; doktorlar uzmanlık alanında eğitim almadan özel muayenehane açamazken diş hekimleri okuldan mezun olur olmaz bu imkâna sahip olurlar.

DİŞ HEKİMLİĞİ ANA BİLİM DALLARI

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi

Çocuk Diş Hekimliği

Endodonti

Oral İmplantoloji

Ortodonti

Periodontoloji

Protetik Diş Tedavisi

Restoratif Diş Tedavisi

Temel Tıp Bilimleri

DİŞ HEKİMLİĞİ YKS 2023 TABAN PUANLARI NE OLUR?

Diş Hekimliği bölümü iş imkanının fazla olması ve iş garantili bir bölüm olması nedeniyle çokça tercih edilmektedir. Son 4 yılın YKS Diş Hekimliği Bölümü taban puanlarına baktığımızda başarı sıralaması olarak biraz gerilemeler görülmektedir. Diş Hekimliği Devlet Üniversitesi olarak en düşük taban puanına sahip olan Kars Kafkas Üniversitesinin son 3 yılında oluşan başarı sıralamaları şu şekilde;

2020 YKS Başarı Sıralaması: 34000

2021 YKS Başarı Sıralaması: 36253

2022 YKS Başarı Sıralaması: 43211

Görüldüğü gibi son yıllarda biraz gerilemeler söz konusu.

Peki 2023 YKS’de durum ne olur?

Bizim görüşümüz; 2023 YKS’de Sayısal alanda başarı sıralaması olarak ilk 40 Binde olan öğrenciler doğru bir tercihle Diş Hekimliği Fakültesine yerleşebilirler.

 

diş hekimliği taban puanı diş hekimliği taban puanı 2023 diş hekimliği taban puanı 2022 diş hekimliği taban puanı 2021 diş hekimliği taban puanları 2020 2023 yks yks 2023 yks yks taban puanları diş hekimliği taban puanları 2023 yks diş hekimliği taban pua