4 Bakanlık 38 Bin 74 Personel Alımı Yapıyor – Başvurular Devam Ediyor

TAKİP ET

Türkiye seçimlere giderken birçok bakanlık personel alımını hızlandırdı. Her hafta binlerce personel alım ilanı yayımlanıyor. Bu haberimizde sizlerle Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünün devam eden alımlarıyla alakalı bilgilendirme yapacağım.

Adalet Bakanlığı bünyesinde 22 bin 43 personel alımı yapılacak. Bu alımların bir kısmı Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek, bir kısmı da Ceza Tevkif evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek.

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek kadrolarda; zabıt kâtibi, mübaşir, koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli kadroları yer alıyor.

Ceza Tevkif evleri bünyesinde istihdam edilecek kadrolarda; İnfaz ve Koruma Memuru, Büro personeli (cezaevi kâtibi), Hemşire, Teknisyen, Şoför, Aşçı, Kaloriferci kadroları yer alıyor.

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları için son tarih 11 Mayıs 2023.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli meslek gruplarında görevlendirilmek üzere  2 bin 431 personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık başvuru tarihlerini ve şartlarını sosyal medyadan ilan etti.  Başvurulacak kadrolar arasında Aile Sosyal Destek Personeli, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Fizyoterapist, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Öğretmen; Avukat, Hemşire, Sağlık Teknisyeni, Büro Personeli, Tekniker, Teknisyen, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Yurt Yönetim Personeli ve Destek Personeli yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı için on başvuru tarihi 8 Mayıs 2023.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ilan televizyon programında ilan edilen POMEM polis alımına ilişkin ilanın kılavuzu Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden yayımlandı ve başvurular başladı. Buna göre ; Lisans mezunu (6.800) erkek, (1.200) kadın, ön lisans mezunu (1.700) erkek, (300) kadın olmak üzere toplam (10.000) öğrenci alımı kontenjanı, lisans mezunu (6.900) erkek, (1.580) kadın, ön lisans mezunu (1.700) erkek, (420) kadın olmak üzere toplam (10.600) öğrenci alımı olacaktır.

30. Dönem POMEM son başvuru tarihi 19 Mayıs olarak ilan edilmiştir.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından farklı meslek kollarında görevlendirilmek üzere 3 bin Daimî İşçi alımı yapılacaktır. Başvurular İşkur üzerinden yapılacak olup, başvuru işlemleri devam etmektedir.

Kamu kurumlarının personel alım ilanlarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

 

 

 

kamu personel alım ilanı kamu personel alım ilanı 2022 kamu personel alımı ilanı aile ve sosyal politikalar bakanlığı kamu personel alım ilanları 2022 kamu personel alım ilanları 2023 adalet bakanlığı personel alım içişleri bakanlığı personel alım 30. dön