45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI TABAN PUANLARI NE OLUR ? SÖZLÜ MÜLAKAT AÇIKLANDI

TAKİP ET

Millî Eğitim Bakanlığı'nca 45 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuru yapan adayların sözlü sınav sonuçları açıklandı. Adaylar, sözlü sınav sonuçlarını e- Devlet Kapısı üzerinden öğrenebilecek. Adayların atama tercihleri, 2-6 Mayıs'ta alınacak ve atama sonuçları ise 8 Mayıs'ta duyurulacak. Öğretmenler, 1 Eylül'den itibaren okullarında görevlerine başlayacak.

45 Bin Öğretmen Alımı: Sözlü Mülakat Sonuçları Açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığı'nca 45 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuru yapan adayların sözlü sınav sonuçları açıklandı. Adaylar, sözlü sınav sonuçlarını e- Devlet Kapısı üzerinden öğrenebilecek. Adayların atama tercihleri, 2-6 Mayıs'ta alınacak ve atama sonuçları ise 8 Mayıs'ta duyurulacak. Öğretmenler, 1 Eylül'den itibaren okullarında görevlerine başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sözlü sınav sonuçlarına ilişkin Twitter dan yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde inşasını gerçekleştireceğimiz "Türkiye Yüzyılında öğretmenlerimiz, eğitimdeki başarının anahtarı olacak. Sözlü sınav sonuçlarını bugün açıkladığımız öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN ATAMASI TABAN PUANLARI NE OLUR?

Bu yıl gerçekleştirilecek öğretmen ataması ile 45 bin öğretmenimiz öğrencilerine ve okullarına kavuşacak. Bunun ilk adımı olan sözlü mülakat sonuçları açıklandı. Öğretmen atamalarında taban puanları nasıl olur? sorusu öğretmen adaylarının zihnini meşgul etmekte. Bu yılı önceki yıllardan farklı kılan etkenlerden en önemlisi 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi ve özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde mevcut öğretmen maaşının ekonomik anlamda yeteli olmaması bazı öğretmen adayları için tercihlerde seçici davranmaya ve 41. Tercih şıkkını işaretlemek noktasında tereddüte sevk edebilir.  Bu nedenlerden ötürü branş sıralamanız alınacak kontenjan sayısı içinde olmasa bile mutlaka tercihlerinizi yapmanızı tavsiye ederiz.

41. TERCİH NEDİR?

41.tercih MEB’in ilk atamalarda, il içi yer değiştirmelerde ve il dışı yer değiştirmelerde uyguladığı bir kura ile atama seçeneğidir. 41. tercih kısaca; öncesinde yaptığınız 40 tercih neticesinde herhangi bir okula yerleştirmeniz yapılamazsa ve puanınızın yeterli olması durumunda MEB’in kura yoluyla tercih edilmeyen, boş kalan okullara sizi öğretmen olarak atamasıdır. Bu açıklamada önemli olan husus şudur: 41. tercih yoluyla kimsenin tercih etmediği bir okula yerleştirmenizin yapılacak olmasıdır. ilk 40 tercihi yapmadan 41. tercihi de seçemezseniz.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA 41.TERCİHi İŞARETLEMEK ATANMAYI GARANTİLER Mİ?

Eğer bölümünüze ait kontenjan sıralamasına giriyorsanız atanmanız kesinleşir. Mesela x bölümünden 100 öğretmen alınacak , sizin  branş sıralamanız 98 ise 41. Tercihi işaretlerseniz atanmanız kesinleşir .

 

45 bin öğretmen ataması 45 bin öğretmen ataması kontenjanları 45 bin öğretmen ataması başvuru 45 bin öğretmen ataması branş dağılımı 45 bin öğretmen ataması branş dağılımı 2023 öğretmen ataması taban puanları ne olur öğretmen alımları taban puanları öğret