7 FARKLI BELEDİYE PERSONEL ALIMI İLANI YAYIMLADI

TAKİP ET

Farklı 7 belediye Memur alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre en az lise mezunu ve 55 KPSS puanı ile Belediyeler memur alımı yapacak. Başvuru detayları haberimizde.

7 BELEDİYE PERSONEL ALIMI İLANI YAYIMLADI

Farklı 7 belediye Memur alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre en az lise mezunu ve 55 KPSS puanı ile Belediyeler memur alımı yapacak. Başvuru detayları haberimizde.

Farklı 7 Belediye ilanlarını yayımladı. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan Memur alımı ilanlarına göre farklı 7 Belediye, çeşitli kadrolarda eksikliklerini kapatmak için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olmak üzere Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, V.H.K.İ, Ekonomist ve Mühendis alımı yapacak. Başvuru detaylarını Kamu Memuru Ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Belediyelere Memur Alımı Yapılacak Kontenjanlar Hangileridir?

7 farklı Belediye tarafından yayımlanan memur alımı ilanlarına göre farklı branşlarda personel alımı yapılacaktır. Alım yapılacak branşlar;

Mühendis

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (V.H.K.İ)

Zabıta Memuru

Mühendis

Ekonomist

Kadrolarına memur alımı yapılacak.

Başvuru İçin Aranan Genel Şartlar Neler?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum olmamak.

Adli sicil kaydı temiz olmak.

Görevini devamlı yapmasına engel sağlık sorunu olmamak.

Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan şartları taşıyor olmak.

Yapılacak Arşive ve Güvelik soruşturmaları olumlu sonuçlanmak.

Erkek adayların askerlik ile ilişiğinin olmaması. (Muaf ya da tecilli olmak.)

Başvurularda KPSS Şartı Aranacak mı?

Belediyeler memur alımları için 2022 KPSS B grubu puan şartı arıyor. Lise mezunları için 2022 KPSS P94 puanı, Ön Lisans mezunları için 2022 KPSS P93 puanı, Lisans mezunları için 2022 KPSS P3 puanı esas alınacak. Puan olaraktan en düşük 55 puan almış olma şartı aranıyor. Bazı branşlar için 60 ve yukarısında puanda aranıyor.

Yaş Şartı Var Mı?

Tüm adayların 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. Ayrıca bazı branşlar için 30 yaş, bazılar için 35 yaş sınırlaması vardır.

 

 

 

Zabıta Memuru Olma Şartları:

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak. Boy ve Kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

İtfaiye Eri Olma Şartları

657 Sayılı Kanun’un 48’inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye İtfaiye Yönetmeliği’nin 15/A maddesinde yer alan özel şartlara göre itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır

Sınavın yapılacağı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olması.

13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

KÖPRÜKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI TIKLAYINIZ

GÖLOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI TIKLAYINIZ

DODURGA BELEDİYE BAŞKANLIĞI TIKLAYINIZ

PENDİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI TIKLAYINIZ

ÇİFTLİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI TIKLAYINIZ

BİGA BELEDİYE BAŞKANLIĞI TIKLAYINIZ

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TIKLAYINIZ