Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.079 Memur Alımı İlanı Yayımlandı!

TAKİP ET

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2828 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde, bünyesine yeni personel alımları gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Bakanlık, başvuru sürecini resmi olarak duyurdu. Sosyal Hizmetler alanındaki hak sahipliği ve başvuru sürecine dair ayrıntılar ise bu haberimizde yer alıyor.

2828 sayılı kanun kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni personel alımları için başvuru sürecini başlattı. Bu çerçevede, Sosyal Hizmetler alanında istihdam edilecek adaylar için 2023 Eylül dönemi tercih kılavuzu resmi olarak yayımlandı.

2023/2 Dönemi Sosyal Hizmetler Tercihleri Bugün Başlıyor

Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında istihdam edilecek kişiler için 2023 yılının ikinci dönem tercih işlemleri, bugün itibarıyla başlamış durumda. 2828 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde istihdam hakkı kazanan hak sahipleri, 2023 Yılı 2. Dönem tercihlerini gerçekleştirebilecekler. E-Devlet internet adresi üzerinden yapılacak tercih işlemleri, 23 Ağustos 2023 ile 13 Eylül 2023 tarihleri arasında, saat 23.59'a kadar tamamlanabilecek.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan şartları taşıma, askerlikle ilişiğinin olmama, Türk vatandaşı olma, 18 yaşını doldurma, Kamu haklarından mahrum bulunmama, güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasının yapılması gibi kriterlere uygun olmak gerekmektedir.

Farklı Eğitim Düzeylerine Yönelik Kadrolar

Personel alımlarında ilkokul, ortaokul, ilk öğretim, lise, önlisans ve lisans mezunları için farklı kadrolar bulunmaktadır. "İlkokul, ortaokul ve ilköğretim" mezunları, Tablo 4'te belirtilen kadro ve pozisyonlara başvurabilirler. Bu kategoride "999-İlkokul", "1000-Ortaokul" ve "1001-İlköğretim" kodları yer almaktadır. Ayrıca "ortaöğretim, önlisans ve lisans" mezunları için uygun kadro ve pozisyonlar Tablo 1, 2 ve 3'te detaylı bir şekilde listelenmiştir. Ortaöğretim mezunları için "2001", önlisans mezunları için "3001" ve lisans mezunları için "4001" kodları kullanılmaktadır. Tüm kadro ve pozisyonlara ilişkin ayrıntılara, başvuru kılavuzundan doğrudan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

aile bakanlığı personel alımı aile bakanlığı personel alımı 2023 aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı memur alımı 2023