Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2431 Personel Alım İlanı Yayımlandı

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından müjdesi verilen 2431 personel alımı ilanı 26.04.2023 tarihi itibariyle Resmî Gazete 'de yayımlandı. Personel alımı şartları? Hangi branştan kaç alım olacak? Başvuru tarihi ve şekli? Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 2431 PERSONEL ALIM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

"Bakan Yanık, Bakanlıkta istihdam edilecek 2 bin 431 personelin alım süreci ve Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü konusunda açıklamalarda bulundu. Kendisi şu ifadeleri kullandı: 'Müracaatları aldık ve atamaları KPSS puan üstünlüğüne göre gerçekleştireceğiz. Unvanlar ve kadrolar belirlendi. Sadece KPSS puanıyla atama yapacağımızı daha önce belirtmiştik. Atamalar önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü konusunda ise kuruluşlarımızdaki bakım personellerinin yoğun olarak etkilendiği bir noktaya dikkat ediyoruz. Arkadaşlarımız, mevcut personel sayımızı ve nasıl bir çerçeve oluşturacağımızı çalışmalarını tamamladılar. Bakanlık olarak dezavantajlı gruplara bakım hizmeti sunuyoruz. Bu nedenle, çalışma arkadaşlarımızın mutluluğu, yaptığımız hizmetin kalitesine doğrudan yansıyacak bir etkiye sahiptir. Onların haklarının hiçbir şekilde ihlal edilmemesi, bizim için en önemli önceliklerden biridir. Ek protokolle eksiklikleri tamamlayacağımızdan hiç şüpheleri olmasın. Teknik ayrıntılar şu anda tamamlanmış durumdadır.'"

HANGİ BRANŞTAN KAÇ ALIM OLACAK?

Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) Pozisyonu Bölüm Dağılım

ASDEP (Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler ve Sosyal Çalışmalar): 48 Kişi

ASDEP (Psikoloji): 45 Kişi

ASDEP (Aile ve Tüketici Bilimleri): 7 Kişi

ASDEP (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik): 17 Kişi

ASDEP (Çocuk Gelişimi): 8 Kişi

ASDEP (Sosyoloji): 9 Kişi

Olmak üzere toplamda 134 Kişi alınacak.

4/B Sözleşmeli Personel Pozisyon Dağılımı  

SOSYAL ÇALIŞMACI:72 Kişi

PSİKOLOG: 122 Kişi

FİZYOTERAPİST: 32 Kişi

ÇOCUK GELİŞİMCİSİ: 22 Kişi

DİYETİSYEN: 20 Kişi

ÖĞRETMEN: 105 Kişi

AVUKAT: 8 Kişi

DİĞER SAĞLIK PERSONELİ: 41 Kişi

HEMŞİRE: 124 Kişi

BÜRO PERSONELİ: 225 Kişi

TEKNİKER: 8 Kişi

TEKNİSYEN: 11 Kişi

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ: 223 Kişi

Olmak üzere toplamda 1013 kişi alınacak.

Yurt Yönetim Personeli (4/B) Pozisyonu

YURT YÖNETİM PERSONELİ YURT YÖNETİM PERSONELİ (Sosyal Hizmet): 5 Kişi

YURT YÖNETİM PERSONELİ (Psikoloji): 5 Kişi

YURT YÖNETİM PERSONELİ (Çocuk Gelişimi): 5 Kişi

YURT YÖNETİM PERSONELİ (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik): 3 Kişi

YURT YÖNETİM PERSONELİ (Sosyoloji): 5 Kişi

Olmak üzere toplamda 23 kişi alınacak.

Destek Personeli (4/B) Pozisyonu

DESTEK PERSONELİ DESTEK PERSONELİ (4/B) ENGELLİ BAKICISI: 50 Bayan 16 Erkek

DESTEK PERSONELİ (4/B) YAŞLI BAKICISI: 323 Bayan 210 Erkek  

DESTEK PERSONELİ (4/B) ÇOCUK BAKICISI: 248 Bayan 146 Erkek  

DESTEK PERSONELİ (4/B) BAKIM PERSONELİ: 17 erkek  

DESTEK PERSONELİ (4/B) TEMİZLİK: 146 Bayan 97 Erkek  

DESTEK PERSONELİ (4/B) ŞOFÖR: 8 Erkek

Olmak üzere toplamda 1261 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.),

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine eklenen “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” şartını sağlıyor olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

a) Adaylar başvurularını 28/04/2023-08/05/2023 tarihleri arasında son gün saat 23:59’ a kadar Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) e-Devlet ile giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. Belirtilen süre içinde Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

b) Birden fazla bölüm mezunu olan ya da birden fazla pozisyona şartları tutan adaylar sadece bir (1) bölüm veya pozisyon için müracaatta bulunabilecekler.

c) Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak olup, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir. Başvuru şekli, başvuruların değerlendirilmesi, istenen belgeler, sonuçların duyurulması ve sonuçlarının ilanı ile diğer hususlar Bakanlığın internet adresinde (www.aile.gov.tr), https://www.aile.gov.tr/pgm ve Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) platformunda yayınlanacaktır.

Şartları taşıyan arkadaşların başvuru yapmaları tavsiye edilir.

 

aile bakanlığı personel alımı aile bakanlığı personel alımı 2023 aile bakanlığı personel alımı 2022 aile bakanlığı personel alımı ne zaman aile bakanlığı personel alımı sydv 2431 personel alım ilanı başvuru şartları başvuru tarihi nasıl başvuru yapılır ka