Asteğmen Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Asteğmenlik meleği birçok asker adayının ya da üniversite mezunun merak ettiği konuların başında geliyor. Asteğmen olmak için kişilerin ilk olarak bu pozisyona başvurmaları gerekiyor.

 Asteğmen nasıl olunur? Asteğmen maaşı en yüksek olan iş kolları arasında bulunuyor. Özellikle maaşları ve iş şartlarından dolayı insanlar tarafından tercih ediliyor. Asteğmen, subay rütbelerinden biridir. Teğmenden bir düşük, konumdadır. Asteğmen maaşı kişinin görev yerine göre değişiklik göstermektedir. Askerlik görevini yapmamış olan kişilerin mutlaka fakülte mezunu olmaları istenir. Yüksekokul mezunları da asteğmen olabilir.

 Meslekçi asteğmenler ortalama bir ay boyunca acemilik sürecinden geçecektir. Takım komutanları için ise acemilik süresi 2.5 ay olarak hesaplanmıştır. Asteğmen adayı olan kişiler askeri okullarda eğitim alır. Toplamda 12 ay eğitim aldıktan sonra görevlerinizi yürütebilirsiniz. Asteğmen olmak isteyen kişilerin TSK’nın düzenlediği sınavlara girmesi gerekir.

 

Asteğmen Kaç Ay Askerlik Yapar?

 Dört yıllık üniversite mezunu olan kişiler TSK’nın ihtiyacına göre asteğmen görevinde bulunabiliyor. Meslek hakkında tüm detayları TSK üzerinden görebilirsiniz. Asteğmen olmak için kişilerin, asteğmen pozisyonlarına başvuruda bulunması gerekir. Asteğmen maaşı acemilik döneminde verilmez.

 

Asteğmen Maaşı Ne Kadar?

 Asteğmen maaşı kişinin görev yaptığı yere göre farklılık gösterebiliyor. Günümüzde en düşük asteğmen maaşı 12.000 TL olarak hesaplanmıştır. Yılın belirli dönemlerinde düzenli olarak astsubay alımları gerçekleştiriliyor. Askerden döndükten sonra asteğmen olarak görev yapmak isteyenler bu ilanlara başvuru yapabilir. Başvurusu uygun görülen kişiler kabul edilerek yazılı sınavlara girer. Kişinin görev süresine ve mesailerine göre maaşlar yükselebiliyor. Asteğmen maaşları en düşük 12.000 TL olarak hesaplanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri internet üzerinden astsubay alımlarını paylaşıyor. Askerden sonra asteğmen olarak görev yapmak isteyen isteyenler internet üzerinden başvurularını tamamlayabiliyor. Başvurusu uygun görülen kişiler kabul edilerek yazılı ve sözlü sınava girecektir. Bu sınavlardan başarılı şekilde ayrıldığınız zaman eğitim sürecine başlayacaksınız. Yazılı ve sözlü asteğmen sınavından başarılı olan kişiler dokuz aylık bir eğitim sürecine girecektir. Dokuz aylık eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra görevinizi yapabilirsiniz.

Asteğmen nasıl  Asteğmen olunur  Asteğmen maaşları