AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 403 AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI

TAKİP ET

Avrasya Üniversitesi, öğretim üyeleri alımı için ilan yayınladı. Üniversite birimlerinde istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik esaslarına uygun olarak öğretim üyeleri aranmaktadır. Başvuruda bulunacak adayların "4857 sayılı İş Kanunu" hükümlerine tabi olmaları gerekmektedir.

 

Başvuruda gerekli belgeler, pozisyonlara göre farklılık göstermektedir:

1. Profesörler: Başvuru dilekçesi, son altı ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, özgeçmiş, nüfus cüzdanı örneği, adli sicil kaydı olmadığına dair belge (e-Devlet), doçentlik belgesi ve diğer öğrenim belgeleri, YÖK denklik belgesi (yurt dışından alınmış diplomalar için), İngilizce dil belgesi (YÖKDİL/YDS ya da ÖSYM tarafından eşdeğer kabul edilen yabancı dil sınavı), bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan 1 adet basılı kopya ve 6 adet dijital kopya (USB) olarak gönderilmelidir.

2. Doçentler: Başvuru dilekçesi, özgeçmiş, doçentlik belgesi onaylı sureti ile diğer öğrenim belgeleri, İngilizce dil belgesi (YÖKDİL/YDS ya da ÖSYM tarafından eşdeğer kabul edilen yabancı dil sınavı), nüfus cüzdanı örneği ile 2 adet fotoğraf, adli sicil belgesi olmadığına dair belge (e-Devlet), bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan 1 adet basılı kopya ve 4 adet dijital kopya (USB) gönderilmelidir.

3. Doktor Öğretim Üyeleri: Başvuru dilekçesi, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomalarının onaylı örnekleri ile varsa ÜDS veya KPDS sonuç belgeleri, özgeçmiş, İngilizce dil belgesi (YÖKDİL/YDS ya da ÖSYM tarafından eşdeğer kabul edilen yabancı dil sınavı), nüfus cüzdanı örneği ile 2 adet fotoğraf, adli sicil belgesi olmadığına dair belge (e-Devlet), bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan 1 adet basılı kopya ve 4 adet dijital kopya (USB) gönderilmelidir.

Başvuru süreci 27 Mayıs 2023 tarihinde başlamış olup, son başvuru tarihi 10

Haziran 2023'tür. Ön değerlendirme açıklama tarihi 14 Haziran 2023, sınav giriş tarihi 19 Haziran 2023 ve sonuç açıklama tarihi 23 Haziran 2023 olarak belirlenmiştir. Sonuçlar www.avrasya.edu.tr internet sitesinden duyurulacaktır.

Başvurular şahsen veya posta yoluyla Avrasya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı'na yapılmalıdır. Başvuru adresi: Avrasya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı, Pelitli Mahallesi Olimpiyat Bulvarı No:35/A (Pelitli Yerleşkesi), Ortahisar/TRABZON. Başvurularla ilgili detaylı bilgi almak için 0 462 334 05 50 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Başvuruların uygun bulunması durumunda ilanın her aşaması, Üniversitenin/İdarenin takdirine bağlı olarak iptal edilebilir. Kazanan adaylar, Üniversitenin belirlediği tarihte göreve başlayacaklardır.

Başvurular için genel şartlar şunlardır:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. Akademik ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (ALES) en az 70 puan almak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak. ALES muafiyetinden yararlanmak isteyen adayların muafiyet durumlarını kanıtlamaları halinde başvuru belgeleri ekinde ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3. Adayların not döküm belgelerindeki (Transkript) dörtlük/beşlik not sistemlerinin Yükseköğretim Kurulu'nun eşdeğerlik tablosuna göre belirlenmesi. Yüzlük not sistemi kullanılıyorsa yüzlük not esas alınır. Hem dörtlük/beşlik hem de yüzlük not sistemine sahip olan adayların mezun olduğu üniversitenin resmi not sistemi esas alınır.

4. Meslek Yüksekokullarındaki kadrolar yabancı dil şartı belirtilmediği sürece muaftır.

5. Yabancı dille öğretim yapılan bölümler için asgari yabancı dil puanı şartı 85'tir.

Özel şartlar ise şunlardır:

1. Araştırma görevlisi kadrolarına başvuracak adayların tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlilik eğitimi öğrencisi olmaları gerekmektedir.

2. Lisansüstü eğitim süresi dolan ve yeniden başlayanlar ile kadro ile ilişkisi kesilen araştırma görevlileri bu ilana başvuramazlar.

Başvuruların kabul edilmeyeceği durumlar:

- İstenilen belgelerin eksik olması,

- Postadaki gecikmelerden veya eksik belgelerden dolayı kurumun sorumlu tutulması durumunda başvurular kabul edilmeyecektir.

Avrasya Üniversitesi, başvurularınızı bekliyor. Başarılar dileriz!

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ