Balıkesir Üniversitesi'nden 46 Öğretim Üyesi Alımı İlanı

TAKİP ET

Üniversite akademik birimlerine 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.

Üniversite akademik birimlerine 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Adayların Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru ve Atanma/Yeniden Atanma Kriterlerini (http://www.balikesir.edu.tr) adresinde yer alan Personel Daire Başkanlığı’nın Mevzuat alt başlığından ulaşılabilir) sağlamaları, 657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir. Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul’ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır

Profesör kadroları için başvuru şartları şunlardır:

- Profesör kadroları daimî statüdedir ve adaylar başvurdukları anabilim dalını belirtir dilekçelerine Doçentlik Başarı Belgesinin tasdikli örneğini eklemelidir.

- Başvuru dosyasında özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, hizmet cetveli (halen üniversite dışında kamu kurumunda çalışanlar ve ayrılmış olanlar için), yayın listesi, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu, bilimsel çalışma ve yayınları içeren 1 takım basılı dosya ve dosyadaki belgelerin yer aldığı 6 adet USB bellek bulunmalıdır.

- Başvurular şahsen veya posta yoluyla Balıkesir Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı'na yapılabilir. Süresi içinde yapılmayan veya eksik belgeli başvurular ile internet üzerinden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

- Adayların başvuru dilekçelerinde başlıca araştırma eserini belirtmeleri gerekmektedir.

Doçent kadroları için başvuru şartları şunlardır:

- Doçent kadroları daimî statüdedir ve adaylar başvurdukları anabilim dalını belirtir dilekçelerine Doçentlik Belgesinin tasdikli örneğini eklemelidir.

- Başvuru dosyasında özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, hizmet cetveli (halen üniversite dışında kamu kurumunda çalışanlar ve ayrılmış olanlar için), yayın listesi, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu, bilimsel çalışma ve yayınları içeren 1 takım basılı dosya ve dosyadaki belgelerin yer aldığı 4 adet USB bellek bulunmalıdır.

- Başvurular şahsen veya posta yoluyla Balıkesir Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı'na yapılabilir. Süresi içinde yapılmayan veya eksik belgeli başvurular ile internet üzerinden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

- Adayların başvuru dilekçelerinde T.C. Kimlik Numarası, yazışma adresi, e-posta adresi ve telefon numaralarını belirtmeleri gerekmektedir.

- Son başvuru tarihi, ilanın Resmî Gazete ‘de yayınlandığı tarihten itibaren 15 gündür.

- Profesör unvanına sahip olanlar Doçent kadrolarına başvuramazlar.

- Başvuruda bulunacak adaylar sadece bir kadroya başvurabilirler.

Başvuruların belirtilen şartlara uygun olarak yapılması ve gerekli belgelerin tam olarak sunulması önemlidir. İlan metnine Balıkesir Üniversitesi'nin resmî web sitesi üzerinden Personel Daire Başkanlığı'nın Mevzuat alt başlığından ulaşılabilir.