Başkomiser Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Emniyet birimlerinde kariyer planlaması yapmak isteyenler başkomiser olarak görev almak istiyor. Peki başkomiser olmak için hangi aşamalardan geçmek gerekiyor?

 Başkomiser nasıl olunur? Emniyet mensubu olarak çalışmak isteyenler ilk olarak yeterlilik şartlarına uygun şekilde hareket etmelidir. Emniyet polisi olabilmek için hem fiziksel hem de ruhsal nitelikleri karşılamalısınız. Fiziksel olarak güçlü ve herhangi hastalığı bulunmayan kişiler bu mesleği icra edebilir. Başkomiser olmak için;.

Polis Meslek Yüksek Okulunda iki yıllık eğitimi tamamlamalısınız.

Komiserlik başvurusu için en az iki yıl polis olarak görev almalısınız.

Komiser Yardımcılığı sınavına girerek başarılı olmalısınız.

 Başkomiser olmak için bu şartları mutlaka karşılamanız gerekir.

 

Başkomiser Nasıl Olunur?

 Komiser yardımcılığı sınavını geçenler gerekli eğitimler almaya başlar. Bağlı bulunduğu Emniyet komiserinden deneyimlerini öğrenerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Başkomiser adayları;

Polis hukuku,

Komiserin görevleri,

Disiplin Hukuku,

Silah ve ateş bilgisi,

Resmi yazışma kurallarını iyi bilmelidir.

 Komiser yardımcılığı konusunda bunlara ek olarak psikoloji ve araştırma yeteneklerini geliştirmesi başkomiserlik sınavında ve mülakatta terfii alımını kolaylaştıracaktır. Komiser yardımcı olarak görev yaparken başarısız olmak başkomiserlik yollarını tıkayabilir. Herhangi bir uyarı veya disiplin kararı olmaması da başarılı olmak için önemlidir.

 

Başkomiser Maaşı Ne Kadar?

 Emniyet Genel Müdürlüğünde maaşlar rütbeye göre değişebilir. Yeni başlayanlarla kıdem olanlar arasında maaş farkı yer alır. Komiserlik maaşları oldukça iyidir. Hizmet edile süre arttıkça alınan maaş miktarı da artacaktır. Başkomiser maaşı 30.000 TL’dir. Yeni başlayanlar için polis maaşı en alt limitten ödenecektir. Başkomiserler maaşı alabilmek için komiser ve başkomiser olmak için belirlenen yerlerde çalışmak gerekir. Başkomiser üst rütbelerden bir tanesidir. Başkomiser, Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında çalışmalarını gerçekleştirir. Başkomiser, yapılan çalışmaları üstlerine rapor eder. Karakollarda ya da şubelerde amir olarak görev alan başkomiserin, yetki alanları son derece geniştir.

 Başkomiser olmak için ilk olarak lisans eğitiminizi tamamlamanız gerekir. Polis eğitimini tamamlamış ola kişiler, belirli sınavlara girdikten sonra bu görevi yürütebilir. Polis Meslek ve Eğitim Merkezi üzerinden mezun olan kişiler iki yıl içinde komiser yardımcılığı sınavına girmeye hak kazanır. Sınavlarda başarılı olanlar yeni görevlerine başlar.

 

başkomiser nasıl başkomiser olunur başkomiser maaşları