Başkonsolosluk Kadrosu İçin Personel Alımı Başvuruları Başladı! Lise Mezunu Adaylar İçin KPSS Şartı Aranmıyor!

TAKİP ET

Başkonsolosluk, yurt dışında görevlendirilmek üzere personel alımı başvurularını KPSS şartı aranmaksızın kabul ediyor. Bakanlık bünyesindeki Başkonsolosluk kadrosu için en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapma imkanına sahiptir. İşte detaylar...

 

Dışişleri Bakanlığı, ABD Şikago Başkonsolosluğu bünyesinde sözleşmeli sekreter personel alımı başvurularını kabul ediyor. Bu memur alım sürecinde KPSS zorunluluğu bulunmamaktadır. En az lise mezunu adaylar için geçerli olan bu alım sürecinin tüm detayları, şartları ve gereken bilgileri bu haberimizde bulabilirsiniz.

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Sekreter Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvuru için Türk vatandaşı olma şartı, 41 yaşından gün almamış olma koşulu, en az lise veya eşdeğer okul mezuniyeti, kamu haklarından yoksun bulunmama durumu, askerlik hizmetini yapmış veya yapmış sayılmış olma gerekliliği, çeşitli iklim koşullarında görev yapmaya engel bir durumunun olmaması gibi kriterler aranmaktadır. Ayrıca adayların iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilgisine sahip olmaları, bilgisayar kullanabilme yeteneği de aranan diğer şartlar arasında yer almaktadır.

Gerekli Belgeler Neler?

Sekreter alımı için gereken başvuru belgeleri arasında adayların CV, pasaport, nüfus cüzdanı, diploma, askerlikle ilgili belge ve fotoğraf gibi belgeler yer almaktadır. Bu belge detaylarına ilişkin daha fazla bilgiyi aşağıdaki kılavuzda bulabilirsiniz.

Kamu Memur Alımı Başvuru Süreci Nasıl İşler?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli sekreter alımında adayların gerekli iş ve işlemleri 21 Ağustos tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Başvurularını gerçekleştirmek isteyen adaylar, detaylı adımları içeren başvuru kılavuzunda yer alan ekranı kullanarak başvurularını yapabilirler.

Başvuru Kılavuzu

başkonsolosluk Şikago Başkonsolosluğu sekreter alımı memur alımı 2023