Boğaziçi Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Alımı İlanı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin çeşitli fakültelerinde açık bulunan Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına alım yapılacağını duyurmaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Alımı İlanı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin çeşitli fakültelerinde açık bulunan Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına alım yapılacağını duyurmaktadır. Başvurular, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel şartlar ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği" ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Esasları" doğrultusunda değerlendirilecektir.

Başvurular aşağıdaki şekilde yapılacaktır:

1. Profesör Kadrosu:

Profesör kadrosuna başvuracak adaylar, başvuru sürecinde aşağıdaki belgeleri içeren 1 adet USB ile birlikte özgeçmişlerini, lisansüstü tezlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğlerini, atıflar listesini, devam eden ve tamamlanan doktora ve yüksek lisans tez çalışmalarının listesini, derslerin listesini, yürütülen projelerin listesini, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkıları ile üniversite dışından sağlanan kaynaklar ve üstlenilen idari görevler hakkındaki bilgileri içeren belgeleri ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Personel Daire Başkanlığı'na sunmalıdır.

2. Doçent Kadrosu:

Doçent kadrosuna başvuracak adaylar, başvuru sürecinde aşağıdaki belgeleri içeren 1 adet USB ile birlikte özgeçmişlerini, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'ndan alınmış doçentlik belgesini, lisansüstü tezlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğlerini, atıflar listesini, devam eden ve tamamlanan doktora ve yüksek lisans tez çalışmalarının listesini, derslerin listesini, yürütülen projelerin listesini, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkıları ile üniversite dışından sağlanan kaynaklar ve üstlenilen idari görevler hakkındaki bilgileri içeren belgeleri ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Personel Daire Başkanlığı'na sunmalıdır.

3. Doktor Öğretim Üyesi Kadrosu:

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar, başvuru sürecinde aşağıdaki belgeleri içeren 1 adet USB ile özgeçmişlerini, lisansüstü tezlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğlerini, atıflar listesini, verilen derslerin listesini, varsa yönetilen yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarının listesini ilgili Fakülte Dekanlığı'na ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde sunmalıdır.

Adayların başvurularında, yabancı dil koşuluna ilişkin olarak "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" madde 8, fıkra 7'de belirtilen şartlardan en az birini sağladığına dair belge ibraz etmeleri gerekmektedir.

Aşağıda belirtilen birim, bölüm ve ana bilim dallarında aranan nitelikler doğrultusunda alımlar yapılacaktır:

Fen- Edebiyat Fakültesi

- Batı Dilleri ve Edebiyatları (İngiliz Dili ve Edebiyatı): 1 Profesör

- Felsefe (Felsefe Tarihi): 1 Doçent

Mühendislik Fakültesi

- İnşaat Mühendisliği (Yapı): 1 Profesör

- Makine Mühendisliği (Konstrüksiyon ve İmalat): 1 Doçent

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

- İşletme (Yönetim ve Organizasyon): 1 Doçent

- İktisat (İktisat Politikası): 1 Doktor Öğretim Üyesi

Adayların başvurularında belirtilen niteliklere sahip olmaları gerekmektedir. İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında başvuracak adayların, 2023 yılı QS, THE veya USNews dünya üniversiteler sıralamalarında İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında ilk 100'de yer alan üniversitelerden doktora derecesi almış olmaları ve Karşılaştırmalı Edebiyat alanında SSCI veya AHCI tarafından taranan dergilerde yayınları bulunması gerekmektedir.

Başvuru süreci ile ilgili tüm ayrıntılar ilgili Fakülte Dekanlıkları ve Personel Daire Başkanlığı'nda bulunmaktadır.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ