DİCLE ÜNİVERSİTESİ 27 AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI

TAKİP ET

Dicle Üniversitesi, öğretim üyesi alımı için ilan yayımladı. Üniversitenin belirtilen birimlerine, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince öğretim üyesi alınacak.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ 27 AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI

Dicle Üniversitesi, öğretim üyesi alımı için ilan yayımladı. Üniversitenin belirtilen birimlerine, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince öğretim üyesi alınacak. Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olarak belirlendi. Başvuruların Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi" kriterlerine uygun olması gerekmektedir. Kriterlere uymayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Profesör kadroları daimî statüdedir ve başvuran adaylar, başvurdukları anabilim dalını ve başlıca araştırma eserini belirtmeleri gerekmektedir. Adayların başvurularına doçentlik belgesi, öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, puanlar çizelgesi ve bilimsel çalışma ve yayınlarını içeren bir takım çalışmayı dosya halinde Rektörlüğün Personel Daire Başkanlığı'na şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadroları da daimî statüdedir ve adaylar başvurdukları anabilim dalını belirtmeleri gerekmektedir. Adayların başvurularına nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenim belgeleri, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, doçentlik belgesi ve bilimsel çalışma ve yayınlarını içeren bir takım belgeyi dosya halinde Rektörlük Personel Daire Başkanlığı'na şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Doktor öğretim üyesi kadrosu için ise 2547 sayılı Kanun'un Ek 38. maddesi uyarınca belirlenen %30'luk kota kapsamında başvuru yapılamayacaktır.

Başvuruların süresi içerisinde yapılmaması, başvuru ön değerlendirme komisyonu tarafından ilgili mevzuata uygun olmadığı veya eksik belgeli olduğu tespit edilen başvuruların yanı sıra posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar sadece bir kadroya başvurabilecek ve ilan şartlarının tamamını belgelendirmeleri gerekmektedir.

Başvuru ve atama süreci ile ilgili bilgilendirmeler Üniversitenin web sitesi üzerinden yapılacak ve ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacaktır. İlanın herhangi bir aşamasının iptal edilebileceği durumlarda ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

Profesörler doçentlik kadrosuna, profesörler ve doçentler doktor öğretim üyesi kadrosuna başvuramayacaklardır. Daha önce Üniversiteye başvurmuş ve başvurusu devam eden veya yargı süreci devam edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuracak adayların, yükseköğretim kurumları tarafından verilen "Eğiticilerin Eğitimi Sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir. Yükseköğretim kurumları dışında alınan Eğiticilerin Eğitimi Belgeleri, Rektörlüğe bağlı Sürekli Eğitim Merkezi tarafından onaylandığında geçerli kabul edilecektir.

Başvuruda bulunan adaylardan atanmaya hak kazananlar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın yazısı ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile belirlenen atama izni kontenjanı dahilinde Üniversiteye atanacaklardır. Atama izni kontenjanını aşan hiçbir atama gerçekleştirilmeyecektir.

Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışan adaylar, onaylı hizmet belgesini sunmak zorundadır.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ