DİCLE ÜNİVERSİTESİ 32 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞLADI

TAKİP ET

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, tam zamanlı sözleşmeli personel alımı için ilan yayımladı. İlan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre yapılan alımı duyurmaktadır. Alımlar, 28.06.2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmî Gazete 'de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslardaki Ek 2. madde (b) fıkrası gereği KPSS (B) grubu puan sırasına göre gerçekleştirilecektir.

Başvuruda bulunacak adayların genel ve özel şartları taşıması gerekmektedir. Genel şartlar arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartların yerine getirilmesi yer almaktadır. Ayrıca, adayların Türk Ceza Kanunu'na göre kasten işlenen suçlardan hapis cezası almamış olmaları ve belirli suçlar kapsamında mahkumiyetlerinin bulunmaması gerekmektedir.

İlan, farklı eğitim seviyelerine göre ayrılan kontenjanlar için KPSS sınavlarına girilmiş olunmasını da aramaktadır. Lisans mezunları için 2022 KPSS (P3), ön lisans mezunları için 2022 KPSS (P93) ve lise mezunları için 2022 KPSS (P94) sınavlarına girilmiş olması şartı bulunmaktadır.

Adayların emeklilik veya yaşlılık aylığı almamış olmaları gerekmekte ve hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmemeleri önemlidir. Ayrıca, erkek adaylar için askerlik hizmeti yapmış, muaf veya tecilli olmaları gerekmektedir. Hizmet sözleşmesi imzalandıktan sonra belirtilen şartları yerine getirmeyen adayların sözleşmeleri feshedilecektir.

Başvuruda bulunacak adayların nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel bir durumu olmamalıdır. Ayrıca, kamu görevinden çıkarılanlar veya sözleşmeleri tek taraflı feshedilenler başvuruda bulunamazlar.

Sağlık durumu da değerlendirilen adaylar, tam teşekküllü bir sağlık kuruluşundan alacakları sağlık raporuyla görevlerini devamlı yapmalarına engel bir sağlık sorunlarının bulunmadığını belgelendirmelidirler.

İlanın kabul edilmesi ve değiştirilmesi gibi durumlar üniversitenin takdirine bağlı olup, daha önce alınan sertifikaların kabul edileceği ancak ilan tarihinden sonra alınacak sertifikaların kabul edilmeyeceği belirtilmektedir.

Son başvuru tarihi, ilan metninde belirtilmemektedir. Adaylar, ilan metninde yer alan şartları taşıdıkları takdirde başvurularını ilgili birimlere yapabilirler.

Dicle Üniversitesi'ne online başvurular için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir:

1. Başvuru formu (online olarak sistemden doldurulacaktır).

2. Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzünün sisteme yüklenmesi.

3. İstenen alanda diploma veya geçici mezuniyet belgesinin sisteme yüklenmesi (barkotlu e-devlet çıktısı kabul edilecektir).

4. İlgili pozisyonlarda deneyim belgesi isteniyorsa veya SGK hizmet dökümü (meslek kodunu gösteren) ve çalışma süresi ve unvanını belirten ONAYLI çalışma belgesi (e-Devletten alınacak) yüklenmelidir.

5. Başvurulan unvanın nitelikler bölümünde isteniyorsa sertifikaların eklenmesi gerekmektedir.

6. Koruma ve güvenlik görevlisi için özel güvenlik görevlisi kimlik kartı ve sağlık kuruluşundan alınmış boy ve kilo ölçümü belgesi.

7. Başvurulan unvanda nitelikler bölümünde isteniyorsa Ustalık/Kalfalık Belgesinin yüklenmesi gerekmektedir.

Başvurular, eksiksiz ve doğru bir şekilde bilgilerin doldurulması ve istenilen belgelerin elektronik ortamda http://pbs.dicle.edu.tr/ adresindeki online başvuru sistemi üzerinden yüklenmesiyle yapılacaktır.

Başvurular, ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 14 (ondört) gün içinde online olarak Dicle Üniversitesi'nin http://pbs.dicle.edu.tr/ adresinden yapılabilir. Son başvuru günü saat 23.59'a kadardır.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ