Diyanet İşleri Başkanlığı 1837 Adet Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapacak

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı atama bekleyen binlerce gence müjdeli haberi verdi. Seçimlerden önce Kamu Personel Alımları hız kesmeden devam ediyor. Birçok bakanlık personel alım ilanı yayınladı. Son olarak Diyanet İşleri Başkanlığı atama bekleyen binlerce gence müjdeli haberi verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan ilana göre 1837 adet Güvenlik ve Koruma Görevlisi alımı gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından yapılacak sözlü sınav sonucuna göre koruma güvenlik görevlisi (silahsız) alımı yapılacaktır.

Hangi Branştan Kaç Alım Olacak?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi

Bayan Personel: 746 Kişi Alınacak

Erkek Personel: 1091 Kişi Alınacak

MEZUNİYET DURUMU VE BAŞVURU ŞARTLARI

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Pozisyonu için alınacak personelin;

Yükseköğretim kurumlarının ön lisans düzeyinde eğitim veren bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak,

Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, (Adaylar istenilen belgenin geçerlilik tarihi ve seri numarasını başvuru ekranında yer alan ilgili bölüme doğru bir şekilde gireceklerdir. Geçerli silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları iptal edilecektir.)

Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda 24 saat esasına göre vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.  

10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşımak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ  

Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 26.04.2023-05.05.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır.  

Adayların öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir.  

Yükseköğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir. Bu durumda olan adayların başvuruları sistem tarafından otomatik olarak onaylanacaktır.  

Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezunu olan adaylardan bu duyuruda belirtilen koruma ve güvenlik görevlisi unvanına başvuru yapmak isteyenlerin Başkanlığımızla ayrıca irtibata geçmeleri gerekmektedir.  

Ortaöğrenim bilgileri, ilgili kurumların elektronik ortamlarında bulunmayan adaylar ortaöğrenim bilgilerini başvuru ekranındaki alanlara kendileri manuel olarak girecekler ve öğrenimine ilişkin belgeyi başvuru ekranındaki ilgili bölüme PDF formatında yükleyeceklerdir. Bu durumda olan adayların başvuru onay işlemleri gerekli kontrollerin ardından Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığınca gerçekleştirilecektir.

Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayların kendileri sorumlu olacaktır.

Müracaatların sona ermesinden sonra adayların başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.  

Adaylar, başvuru ekranındaki ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak şekilde öz geçmişlerini yazacaklardır.

Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Güvenlik Görevlisi Ne Kadar Maaş Alır?

5 yıldan az olanlar 11.000 TL Maaş,

5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar 11.500 TL Maaş,

10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar 12.000 TL Maaş,

15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar 12.500 TL Maaş,

20 Yıldan Fazla Olanlar 13.000 TL Maaş,

Şartları uyan arkadaşların başvuru yapmaları tavsiye olunur. Her şey gönlünüzce olsun.

 

güvenlik görevlisi alımı güvenlik görevlisi alımı 2023 güvenlik görevlisi alımı şartları güvenlik görevlisi alımı kamu güvenlik görevlisi alımı devlet koruma ve güvenlik görevlisi alımı diyanet işleri başkanlığı personel alımı memur alım kpss kps 2022 202