Elektrik Bakım Mühendisi Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadar?

TAKİP ET

Üniversitelerdeki mekantronik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği ve elektrik mühendisliği bölümünden mezun olanlar; elektrik bakım mühendisi olabilir.

 Elektrik bakım mühendisi; elektrikle çalışan makinelerle ekipmanların bakımını belirli plana göre yapan kişilerdir. Bu meslek grubu çalışanları isminden de anlaşılacağı üzere elektrikle devamlı çalışabilirler. Elektrik bakım mühendisi olabilmek için yukarıda belirtildiği üzere üniversitelerin ilgili bölümlerin mezun olunması gerekiyor. Belirtilen ilgili bölümlerden mezun olanlar ancak lisans derecesinde mezun olan kişiler ancak bu mesleği yapabilir.

 

Elektrik Bakım Mühendisi Görevleri Nelerdir?

 Elektrik bakım mühendislerinin yapması gereken belli başlı görevler vardır. Elektrik mühendisi görevleri şöyle sıralanabilir;

Elektrik sistemlerinde hem işlevselliği hem de üretkenliğin artırılması noktasında bazı değişiklikler ve yükseltmeler yapabiliyor.

Tüm elektrik sistemlerinin planlı olarak bakımını yapıyor. Aynı zamanda makine ve ekipmanlarında bakımını gerçekleştiriyor.

Elektrik sistemlerinin montaj ve tasarım süreçlerini de doğru şekilde organize yapıyor.

Teknikle ilgili kişileri işe alıp onları eğitir.

Elektrik bakım teknisyenlerini denetlemektedir.

Mesleğe dair gelişimi devamlı sürdürür.

Çalıştığı kurumlardaki makine ve ekipmanlardaki arızaları onarır.

Sistemlerdeki potansiyel problemleri doğru şekilde tespit edip onların üst düzeyde çalışmasını sağlar. Bunun için düzenli olarak elektrik sistemleriyle ilgili testler yapar.

İşletmelerin güvenlik başta olmak üzere sağlık prosedürlerine uygun çalışması için ona uygun ortam yaratır.

Sistem verimliliğinin sağlanması ve bakım programlarının detaylı incelenmesi noktasında da çalışmalar yapmaktadır.

 

Elektrik Bakım Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

 Elektrik bakım mühendisliği maaşları meslekle ilgili merak edilen konuların başında geliyor. Elektrik bakım mühendisi maaşları, özel ve kamuya göre farklılıklar gösteriyor. Özelde çalışan elektrik bakım mühendislerinin maaşları, deneyimlerine göre değişiklik gösteriyor. En düşük asgari ücret olurken en yüksek maaşsa 20.000 TL’yi buluyor. Devlet kurumlarındaysa en düşük memur maaşından başlıyor.

 Elektrik bakım mühendislerinin belirli zaman ve bütçeye uygun olarak işi tamamlaması gerekiyor. Temel elektrik ekipmanlarıyla bilgisayar kullanımıyla alakalı bilgiye de sahip olmalıdır. Aynı zamanda problem çözmeyle analitik düşünme becerisi de gerektiren bir meslektir. Elektrik bakım mühendisinde olması gereken özellikler zorlu çalışma koşullarına uyum sağlamasına da dikkat edilmelidir.

Elektrik bakım mühendisliği nasıl  Elektrik bakım mühendisi olunur  Elektrik bakım mühendisliği maaşları