Elektrik Bakım Teknisyeni Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadar?

TAKİP ET

Elektrikle ilgili bütün donanımların kontrolü, bakımı ve onarımını gerçekleştiren kişiler; elektrik bakım teknisyeni olarak isimlendirilir.

 Elektrik bakım teknisyenleri; elektrik sistemlerinde meydana gelen arızaları kolayca tespit ediyor. Fabrika, ticari kurum ve yapılardaki elektrik tesisatlarıyla ekipmanlarını uygun şekilde kurar. Elektriği ilgilendiren tüm konularda etkin çalışırlar. Belirli bir plana uygun olarak sistem okunup yorumlanır. Elektrik bakım teknisyenleri sayesinde kurumların elektrikle ilgili işleri aksamadan çalışmalara devam etmesi sağlanır.

 

Elektrik Bakım Teknisyeni Ne İş Yapar?

 Elektrik teknisyenleri yapılardaki hem mekanik hem de elektrik teknik alanlarını düzenler. Elektrikle ilgili çizim, taslak ve planlardan yararlanarak işi niteliklerine göre yapar. Elektrik bakım teknisyeni görevleri şu şekildedir;

Elektrik ekipmanları belirli standartlara uygun olarak kurulur.

Aydınlatma, kablolama ve kontrol sistemleriyle ilgili bakımla kurulumu da gerçekleştirir.

Farklı testlerle elektrikle ilgili problemleri tanımlar.

Elektrik sistemlerine dair çözümler geliştirir.

Elektriğin tüm bakım işlemlerini usulüne uygun gerçekleştirir.

İş sağlığı ve yönetmenliğine uygun olarak çalışmalar yapar.

Arıza, bakım ve iyileştirmelerle ilgili çalışmalar yapıp yönetime konuyla ilgili bilgi verir.

 

Elektrik Bakım Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

 Elektrik bakım teknisyenlerinin maaşları; yaptıkları işe ve göreve göre değişiklik gösteriyor. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan kişiler özel sektörde ilk etapta asgari ücretle işe başlar. Daha sonra pozisyonları yükseldikçe maaşları da artar. Elektrik bakım teknisyeni maaşları özel sektörde kişinin deneyimine bağlı olarak artıyor. Kamudaysa ilk etapta en düşük memur maaşıyla başlayıp ilerlerler.

 Elektrik bakım teknisyenlerinin istihdam oranları çoktur. Birçok alanda iş bulma şansına sahip olurlar. Özel sektörde istihdam eden elektrik bakım teknisyenleri; her türlü yapının elektrikle ilgili planlarını yapıyor. Planlamaya bağlı olarak gerekli tüm kontrolleri sağlarlar. Düzenlemeye ihtiyaç olduğu takdirde düzenlemeleri de gerçekleştirirler. İyileştirilmesi gereken noktalarda da çalışmalar yaparak çalıştıkları kurumun elektrik sistemini kusursuz hale getirirler. Elektrik bakım teknisyenleri, elektrikle ilgili teknik bilgiye sahiptir. Elektrik sisteminin doğru planlamasını noktasında da etkin rol oynuyorlar. Elektrik bakım teknisyeni olma şartları arasında öne çıkan ilk unsur, takım çalışmasına yatkın olmasıdır.

 

 

Elektrik bakım teknisyeni Elektrik bakım teknisyeni nasıl olunur Elektrik bakım teknisyeni maaşları