Elektrik Elektronik Mühendisi Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadar?

TAKİP ET

Elektrikle alakalı birçok sektörde elektrik elektronik mühendisi faaliyet göstermektedir.

 Elektrik elektronik mühendisleri; elektrik üretim ekipmanı, radar, iletişim, nagivasyon ve elektrik motorlarıyla ilgili çalışmalar yapmaktadır. Bunların tasarımlarını geliştirerek test yapar. Aynı zamanda denetleme işlemlerini de gerçekleştirmektedir. Bu meslek grubu; uçakla otomobillerin tasarımını da yapıyor. İşlerin prototipini test edip yeni sistem ve ürünlerin geliştirilmesini sağlar. Bahsettiğimiz meslek grubunun çok geniş çalışma alanı vardır.

 

Elektrik Elektronik Mühendisleri Hangi Nitelikleri Taşır?

 Son dönemlerde en çok tercih edilen mesleklerin arasında elektrik elektronik mühendisleri yer alıyor. Elektrik elektronik mühendisleri nitelikleri şöyle sıralanabilir;

Teknolojiyi yakından takip edip ona kolayca ayak uydurmalılar.

Yüksek seviyede bilişim teknolojisiyle teknik bilgiye sahip olmaları gerekiyor.

Otomobil, uçak tasarımlarının mantığını net olarak belirleyip ona göre konuşma yetisine sahip olmalılar.

Matematiksel düşünme becerileri yüksek olmalıdır.

Liderlik vasfına sahip olmaları da çok önemlidir.

Organizasyon ve proje yönetimine dairde çalışmalar yaparlar.

Çoklu tasarım örneklerini yakından takip edip ona göre çalışmalarını yönlendirirler.

Ayrıca çoklu tasarım örnekleriyle ilgili gelişmeleri de yakından takip ederler.

Yaratıcı fikirlere her zaman özen gösterirler.

Hızlı ve pratik çözümler üretmeye çok yatkındırlar.

 

Elektrik Elektronik Mühendisliği Nasıl Olunur?

 Elektrik elektronik mühendisi olmak isteyenler öncelikle AYT ile YTY’den yeterli puanı almalıdır. “Elektrik elektronik mühendisi nasıl olunur” noktasında adayların sayısal derslerle arası çok iyi olmalıdır. Özellikle analitik düşünme yeteneklerinin çok iyi gelişmesi gerekiyor. Elektriğe ilgi olması da bu meslek için önemli unsurdur. Elektrik elektronik mühendisliği için 4 senelik lisans bölümünden mezun olunmalıdır.

 Elektrik elektronik mühendisliğiyle ilgili merak edilen konulardan birisi de maaşlarıdır. Maaş konusu, kişinin çalıştığı; kuruma, pozisyona ve şirkete göre değişiklik gösteriyor. Örneğin; özel ile kamu arasında önemli farklılıklar vardır. Özel ve kamuda çalışan elektrik elektronik mühendisleri ilk etapta düşük maaşta işe başlarlar. Daha sonra zaman geçtikçe maaşlarda artma olur. Özel sektörde ilk etapta asgari ücretle işe başlanır. Kişinin performansı ve pozisyonunun artmasına bağlı olarak maaşı da artar. Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler KPSS’ye girip yeterli puanı almalıdır. Yeterli puan alındıktan sonra en düşük memur maaşıyla işe başlanır. Akabinde tecrübenin artmasına bağlı olarak elektrik elektronik mühendisi maaşları artar.

 

Elektrik elektronik mühendisi nasıl Elektrik elektronik mühendisi olunur Elektrik elektronik mühendisi maaşı