Görsel İletişim Tasarımı Nedir? Mezunları Ne İş Yapar? Geleceği Var mı?

TAKİP ET

Görsel iletişim tasarımı bölümü yaklaşan tercih dönemi öncesinde yoğun ilgi gören bölümler arasında yer alıyor. Peki, görsel iletişim tasarımı nedir? Bu bölümün mezunları ne iş yapar? Önü açık mıdır? 

Etkili bir kariyer hayatı var etmek için, sağlam bir temel atmak gerekiyor değil mi? Peki, bu sağlam temel nedir? Üniversite eğitimi, kurslar, seminerler, projeler, gönüllülük faaliyetleri ve daha birçok unsur diyebiliriz. Açık ara farkla öne çıkan en önemli kriter ise üniversite eğitimi diyebiliriz.  Bu sebeple de büyük bir çoğunluk üniversite eğitimini, kariyer hayatının başlangıcı olarak kabul ediliyor, bölümlerin iş imkanları, geleceklerinin olup olmadığı gibi birçok konu da araştırma yapıyor, analiz gerçekleştiriyor. Görsel iletişim tasarımı bölümü de yaklaşan tercih dönemi öncesinde yoğun ilgi gören bölümler arasında yer alıyor. Peki, görsel iletişim tasarımı nedir? Bu bölümün mezunları ne iş yapar? Önü açık mıdır? 

Görsel İletişim Tasarımı Nedir? 

Görsel iletişim tasarımı; temelde grafik tasarım, marka kimliği, reklamcılık, web tasarımı, animasyon, kullanıcı deneyimi tasarımı gibi çeşitli alanlarla iç içe şekilde çalışır. Estetik ve iletişim arasında etkileşim var ederek görsel unsurlar eşliğinde hedef mesajın karşı tarafa etkili bir şekilde ulaştırılması amaçlanır, bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştirilir. 

Görsel iletişim tasarımcıları, grafik tasarım programları, fotoğraf ve video düzenleme, tipografi, renk armonisi çeşitli alanlarda bilgi ve deneyim sahibi olmuş şekilde mezun olurlar.

İş İmkanları Nedir? 

Reklam ajansları, yayınevleri, medya şirketleri, pazarlama departmanları, dijital ajanslar, tasarım stüdyoları gibi birçok alanda çalışma imkanına sahiptirler. Ayrıca, dijitalleşmeye bağlı olarak, sürekli genişleyen bir iş sahasına, artan iş imkanlarına sahiptirler. 

Geleceği Var Mı? 

Görsel iletişim her daim var olacak ve teknolojinin gelişime paralel şekilde gelişecek, evrilecektir. Bu sebeple görsel iletişim tasarımları, kendilerini geliştirdiği müddetçe bu sektörün imkanlarından yararlanabilir, geniş bir çalışma sahasında hizmet sunabilirler. 

görsel iletişim tasarımı görsel iletişim iletişim fakültesi