İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KPSS ŞARTSIZ MEMUR ALIMI BAŞLADI

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı tarafından KPSS şartsız memur alımı yapılacak. Başvurular 19 Mayıs'ta başlamış olup 26 Mayıs mesai bitiminde sona erecektir. İlana dair tüm detaylar yazımızda mevcuttur.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KPSS ŞARTSIZ MEMUR ALIMI BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından KPSS şartsız memur alımı yapılacak. Başvurular 19 Mayıs’ta başlamış olup 26 Mayıs mesai bitiminde sona erecektir. İlana dair tüm detaylar yazımızda mevcuttur.

GENEL AÇIKLAMALAR
6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun Geçici 2 inci maddesi uyarınca giriş (sözlü) sınavı ile naklen 7 (yedi) adet Göç İdaresi Başkanlığı Denetçisi alımı yapılacaktır.  

BAŞVURU ŞARTLARI
Kanun maddesinin yürürlüğe girdiği 30.11.2022 tarihi itibarıyla genel ve özel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör kadrolarında yardımcılık veya stajyerlikte geçen süreler dâhil en az beş yıl görev yapmış olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI
Adaylar başvurularını, 19.05.2023 saat 10:00 – 26.05.2023 saat 17:30 arasında e-Devlet-Göç İdaresi Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr)  adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.
Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.
Son başvuru tarihinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU BELGELERİ
Kurumlarınca onaylı, müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör kadrolarında yardımcılık veya stajyerlikte geçen sürelerini, derece ve kademelerini ve hizmette geçen diğer süreleri gösterir hizmet belgesi.
Fotoğraflı özgeçmiş belgesi.
Adli sicil bilgileri otomatik olarak gelmektedir.
Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü vasıta ile seyahat etmeye elverişli olduğuna dair beyan.
Görevin devamlı olarak yapılmasına engel bir sağlık problemi olmadığına dair beyan.
Adayların lisans bilgileri otomatik olarak gelmektedir. Bilgilerinde hata/eksik olan veya mezuniyet bilgileri gelmeyen adayların sınav modülünde ilgili kutucuğu işaretleyip güncel bilgilerini manuel olarak girmeleri, onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgelerini yüklemeleri gerekmektedir. 

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ, İLAN EDİLMESİ VE İTİRAZ
Başkanlıkça, süresi içinde yapılan başvurular belgelerin eksik olup olmadığı ve adayların belirlenen şartları taşıyıp taşımadıkları bakımından incelenecektir. Başvuru şartlarını taşıyan ve eksiksiz belge ile başvuran adaylar giriş sınavına çağrılacaktır.
Başvuru sonuçları Başkanlık internet sitesinde (www.goc.gov.tr) yapılacak duyurudan sonra adaylar tarafından Kariyer Kapısı üzerinden görüntülenebilecektir. Adaylara ayrıca yazılı bir tebligat yapılmayacaktır.
Başvurusu kabul edilmiş olanlardan daha sonra yapılan incelemede giriş sınavına katılma şartlarını taşımadığı anlaşılan adaylar sınava alınmayacaktır.
Giriş sınav başvurusu ile ilgili itirazlar başvuru sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde dilekçe ile şahsen veya posta yoluyla Başkanlığa yapılacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İtiraz üzerine yapılan inceleme sonucu ilgililere yazılı olarak bildirilecektir. Süresi içinde yapılmayan itirazlar işleme alınmayacaktır.

BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ