IĞDIR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI

TAKİP ET

Iğdır Üniversitesi, öğretim kadrosunu güçlendirmek ve akademik kalitesini artırmak amacıyla yeni öğretim üyeleri alımı yapacak. Üniversitenin Rektörlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda öğretim üyesi alımları gerçekleştirilecektir.

Başvuru yapacak adayların, Iğdır Üniversitesi tarafından kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan "Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesinde belirtilen kriterleri taşıması gerekmektedir. Bu kriterlere uymayan başvurular kabul edilmeyecektir. Ayrıca, adayların ilgili fakültelerin veya 4 yıllık yüksekokulların bölümlerinden mezun olmaları ve yurt dışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel ve özel şartları da sağlamış olmaları gerekmektedir.

Profesör kadroları daimî statüde olup, başvuru yapacak adaylar başvuru formunda başvurdukları anabilim dalını belirterek, gerekli belgelerle birlikte Personel Daire Başkanlığı'na başvuracaklardır.

Doçent kadroları da daimî statüde olup, başvuracak adayların başvuru formunda başvurdukları birimi ve anabilim dalını belirtmeleri gerekmektedir. Adaylar, gerekli belgelerle birlikte dosyalarını Personel Daire Başkanlığı'na teslim edeceklerdir.

Doktor öğretim üyesi kadrolarına başvuracak adayların başvuru formunda başvurdukları anabilim dalını belirtmeleri gerekmektedir. Adaylar, gerekli belgelerle birlikte başvuracakları ilgili birimlere dosyalarını teslim edeceklerdir.

Başvuruların yapılacağı tarihler 23 Mayıs 2023- 6 Haziran 2023 arasıdır. Posta ile yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikmelerden üniversite sorumlu tutulmayacaktır. Başvuru formu https://personel.igdir.edu.tr/personel-dairebaskanligi-dokumanlar adresinden temin edilebilir.

Öte yandan, Iğdır Üniversitesi aynı zamanda öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alımı da yapacaktır. Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Kanun ve "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda bu alımlar gerçekleştirilecektir.

Başvuruda bulunacak adayların, Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Ayrıca, ALES'ten en az 70 puan veya kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Lisans mezuniyeti notu hesaplamasında kullanılacak not sistemlerinin eşdeğerlikleri Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecektir.

Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesi veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezuniyet şartı aranırken, araştırma görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda sınav yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olma şartı bulunmaktadır.

Başvuruların tarihleri ise şu şekildedir:

- Duyuru Başlama Tarihi: 23 Mayıs 2023

- Son Başvuru Tarihi: 6 Haziran 2023

- Ön Değerlendirme Tarihi: 12 Haziran 2023

- Sınav Giriş Tarihi: 15 Haziran 2023

- Sonuç Açıklama Tarihi: 19 Haziran 2023

İLAN LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ