İSTANBUL GALATA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI

TAKİP ET

İstanbul Galata Üniversitesi, çeşitli bölüm ve programlarında görev yapmak üzere yeni öğretim üyeleri ve öğretim elemanları alımı için ilan yayınladı. Üniversite, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, İstanbul Galata Üniversitesi Akademik Atama ve Yükseltme Yönergesi ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda alımlarını gerçekleştirecektir.

Başvuru süresi, ilan tarihinden itibaren 15 gün olarak belirlenmiştir. Başvuruların posta veya elektronik ortam yoluyla yapılmaması gerekmektedir. Adayların, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Mevzuatı gereği Akademik Personel Adayı Açık Rıza Metnini imzalamaları zorunludur.

Başvuruda bulunacak adayların, başvurmak istedikleri bölüm ve kadronun yer aldığı imzalı başvuru dilekçesini, nüfus cüzdanı fotokopisini, son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğrafı, e-Devlet kapısından alınan ikametgah belgesini, e-Devlet kapısından "Resmi Kuruma" hitaben alınacak Adli Sicil ve Arşiv Kaydı Sorgulaması Sonuç Belgesini, YÖK formatına uygun özgeçmişi, lisans, yüksek lisans ve doktora mezuniyet belgelerini (yabancı ülkelerden alınan diplomalar için YÖK denklik belgesi gerekmektedir), İngilizce dil belgesini ve yayın dosyalarını hazırlamaları gerekmektedir.

Profesör kadrosuna başvuracak adaylar, 1 basılı kopya ve 5 adet dijital kopya olarak başvuru dosyalarını hazırlamalıdır. Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar ise 1 basılı kopya ve 3 adet dijital kopya olarak başvuru dosyalarını teslim etmelidir.

Başvuru süresi içinde yapılmayan veya eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacaktır. Eksik evraklarıyla başvuru yapan adaylara evrakların tamamlanması konusunda geri dönüş yapılmayacaktır. Başvuran kişiler, birden fazla kadroya başvuramazlar.

Öte yandan, İstanbul Galata Üniversitesi aynı zamanda öğretim elemanı alımı için de ilan yayınlamıştır. Öğretim elemanı alımı için ilan takvimi şu şekildedir:

- Duyuru Başlama Tarihi: 25.05.2023

- Son Başvuru Tarihi: 08.06.2023

- Ön Değerlendirme Tarihi: 12.06.2023

- Yazılı Sınav Giriş Tarihi: 14.06.2023

- Sonuç Açıklama Tarihi: 16.06.2023

Genel şartlar arasında, 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımanın yanı sıra, ALES'ten en az 70 puan almak ve Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğer bir sınavdan muadili puanı almak gerekmektedir. Lisans mezuniyeti notu, Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenen 4'lük ya da 5'lik sistemdeki notların 100'lük sistemdeki karşılıkları esas alınarak hesaplanacaktır.

İstanbul Galata Üniversitesi, nitelikli öğretim üyeleri ve öğretim elemanları aracılığıyla akademik kadrosunu güçlendirerek eğitim ve araştırma alanında başarılı bir kurum olmayı hedeflemektedir. Başvuruların belirtilen tarihler arasında yapılması önemlidir ve adayların başvuru şartlarını dikkatlice incelemeleri önerilmektedir.

İLAN LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ