İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI

TAKİP ET

İstanbul Kültür Üniversitesi, akademik birimlerine yeni öğretim üyeleri alımı yapacağını duyurdu. İlgili birimlerde görev almak üzere başvuracak adaylardan, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, YÖK Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesinde belirtilen koşulları yerine getirmiş olmaları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki ...

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI

İstanbul Kültür Üniversitesi, akademik birimlerine yeni öğretim üyeleri alımı yapacağını duyurdu. İlgili birimlerde görev almak üzere başvuracak adaylardan, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, YÖK Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesinde belirtilen koşulları yerine getirmiş olmaları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartlara sahip olmaları istenmektedir.

Başvuruların şahsen veya posta yoluyla Üniversite Rektörlüğü'ne yapılacağı belirtilmiştir. Müracaat süresi, duyurunun yapıldığı tarihten itibaren 15 gün olarak belirlenmiştir. Başvuruların, ilan tarihinden itibaren belirtilen süre içinde yapılması gerekmektedir. İnternet üzerinden elektronik posta yoluyla yapılan başvurular ve belirtilen şartları taşımayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuruların başlama tarihi 25 Mayıs 2023 olarak belirlenmiş olup son başvuru tarihi ise 8 Haziran 2023'tür.

Genel şartlar arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel şartlara sahip olma, hizmet yükümlülüğü bulunmama, yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması, erkek adaylar için askerlik hizmetinin tamamlanmış olması ve İngilizce ders verebilme yeteneği yer almaktadır.

Eğitim dili İngilizce olan programlara başvuracak adayların, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikte belirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.

Adayların başvuruları, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi doğrultusunda değerlendirilmektedir. Başvurular ön incelemeye tabi tutulacak olup, ön inceleme sonucunda "en az ölçütleri karşılamayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvurular için istenen ortak belgeler arasında, ıslak imzalı dilekçe, vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi, erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge, adli sicil kaydı gibi belgeler yer almaktadır. Ayrıca, lisans, yüksek lisans, doktora mezuniyet belgeleri ve doçentlik belgesi gibi belgelerin yanı sıra yayın dosyası ve özgeçmiş de istenmektedir.

Adayların başvurularını yaparken Üniversite tarafından belirlenen puanlama tablolarına göre hazırlayacakları puanlama tablosunu başvuru dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

Başvuruların fiziksel ve elektronik dosya olarak hazırlanması ve Üniversite Rektörlüğü'ne şahsen veya posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir. Başvuruların teslim edileceği adres, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü, E5 Karayolu üzeri Bakırköy, İstanbul olarak belirtilmiştir.

İlgili başvurularla ilgili daha fazla bilgi almak için iletişim telefon numarası (0212) 498 41 41'dir.

Kaynak: T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü resmi duyurusu.

İLAN LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ