İzmir Bakırçay Üniversitesi 19 Öğretim Üyesi Alım İlanı

TAKİP ET

İzmir Bakırçay Üniversitesi'ndeki yeni akademik pozisyonlara başvurular başladı. İlgilenen adaylar, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden çevrimiçi olarak başvurularını yapabilecekler. Başvuruda bulunacak adayların, Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile İzmir Bakırçay Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi hükümlerine uygun olmaları gerekmektedir.

İzmir Bakırçay Üniversitesi 19 Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Bakırçay Üniversitesi'ndeki yeni akademik pozisyonlara başvurular başladı. İlgilenen adaylar, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden çevrimiçi olarak başvurularını yapabilecekler. Başvuruda bulunacak adayların, Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile İzmir Bakırçay Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi hükümlerine uygun olmaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuran adayların Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Başvurular, e-Devlet üzerinden alınan HİTAP Hizmet Belgesi ile çevrimiçi olarak yapılmalıdır. Yabancı ülkelerden alınan mezuniyet belgelerinin ise Yükseköğretim Kurulu ve/veya Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliği onaylanmış olmalıdır.

Başvurular, ilanın Resmî Gazete ‘de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün boyunca çevrimiçi olarak kabul edilecektir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru süresi içinde yapılmayan veya ilanın belirlediği koşulları taşımayan başvurular da dikkate alınmayacaktır. Başvuruların sonuçları ve atama süreciyle ilgili tüm bilgilendirmeler, Üniversitenin web sitesi üzerinden yapılacak olup, ayrıca yazılı bilgilendirme yapılmayacaktır.

Öte yandan, İzmir Bakırçay Üniversitesi'nde araştırma görevlisi pozisyonlarına da başvurular alınacak. Araştırma görevlisi kadrosuna başvuracak adayların ilan tarihi itibarıyla aktif öğrenci olmaları gerekmektedir. Adaylar, yine Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden çevrimiçi olarak başvurularını yapmalıdır. Başvuran adayların Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları ve e-Devlet üzerinden alacakları HİTAP Hizmet Belgesini başvurularına eklemeleri gerekmektedir. Yabancı ülkelerden alınan mezuniyet belgelerinin denkliği ise Yükseköğretim Kurulu ve/veya Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylanmış olmalıdır.

Araştırma görevlisi pozisyonuna başvuracak adayların ön değerlendirme sürecine tabi tutulacakları ve giriş sınavına katılacakları belirtilmiştir. Başvuruların sonuçları ve atama süreciyle ilgili tüm bilgilendirmeler, yine Üniversitenin web sitesi üzerinden yapılacak ve ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Başvuruların başlangıç tarihi 18 Mayıs 2023 olarak belirlenmiş olup, son başvuru tarihi ise 1 Haziran 2023'tür. Ön değerlendirme tarihi 8 Haziran 2023, giriş sınavı tarihi 15 Haziran 2023 ve sonuç açıklama tarihi ise 20 Haziran 2023 olarak belirlenmiştir.

Başvuruda bulunacak adaylara bazı genel ve özel şartlar da belirtilmiştir. Örneğin, başvuruda gerçeğe aykırı beyanda bulunmanın geçersizlik ve atama iptaliyle sonuçlanacağı vurgulanmıştır. Lisans mezuniyet notlarının hesaplanmasında kullanılacak not sistemleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen tabloya göre değerlendirilecektir. Ayrıca, Üniversitenin zorunlu hallerde sınav takviminde değişiklik yapma hakkı olduğu ve tüm duyuruların web sitesi üzerinden yapılacağı belirtilmiştir. Adaylar, yalnızca bir kadroya başvuru yapabileceklerdir ve birden fazla kadroya başvuranların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ