Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğünden: Ortak Dersler Bölümünde Öğretim Görevlisi Alımı İlanı

TAKİP ET

İstanbul'un önde gelen üniversitelerinden Kadir Has Üniversitesi, güzel sanatlar, tasarım, mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı alanlarında uzman bir öğretim görevlisine ihtiyaç duyduğunu duyurdu. Üniversite rektörlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, başvurular 23 Mayıs 2023 tarihinde başladı ve son başvuru tarihi 6 Haziran 2023 olarak belirlendi.

İstanbul'un önde gelen üniversitelerinden Kadir Has Üniversitesi, güzel sanatlar, tasarım, mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı alanlarında uzman bir öğretim görevlisine ihtiyaç duyduğunu duyurdu. Üniversite rektörlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, başvurular 23 Mayıs 2023 tarihinde başladı ve son başvuru tarihi 6 Haziran 2023 olarak belirlendi. İlgilenen adaylar, başvurularını üniversitenin web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirebilecekler.

Aranan öğretim görevlisi için belirlenen kriterler arasında, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik’te yer alan genel ve özel koşulları taşımak bulunuyor. Adayların güzel sanatlar ve tasarım, mimarlık veya endüstri ürünleri tasarımı alanlarında lisans derecesine sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca, mimarlık veya endüstri ürünleri tasarımı alanlarından birinde yüksek lisans derecesine sahip olmaları da isteniyor.

Başvuru yapacak adayların, en az 6 akademik dönem boyunca Türkiye'deki bir yüksek öğretim kurumunda lisans düzeyinde ders vermiş olmaları ve bu dönemlerden en az 4'ünde 1. sınıf düzeyinde tasarım derslerini İngilizce olarak yürütmüş olmaları gerekiyor. Başvuruda İngilizce bir sözlü sınavın yapılacağı da belirtiliyor. Adayların ayrıca güncel sanat, tasarım, mimarlık ve kent kuramı üzerine ders verme deneyimine sahip olmaları ve İngilizce yayın yapmış olmaları da tercih sebebi olarak değerlendirilecek.

Başvuru sürecinde istenen belgeler arasında, özgeçmişin YÖK formatına uygun bir şekilde hazırlanmış olması, 1 adet fotoğraf, kimlik belgesi, akademik unvanı gerektiren diploma ve belgelerin asılları veya onaylı kopyaları, ALES belgesi (en az 70 puan), kabul edilen bir merkezi yabancı dil sınavından (en az 85 puan) veya eşdeğer bir sınavdan muadili bir puan aldığını gösteren belge, erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge ve çalıştığı kurumdan alınan hizmet belgesi yer alıyor. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması da gereklilikler arasında bulunuyor.

Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğü, başvuruların online olarak üniversitenin web sayfasından https://ikakademikbasvuru.khas.edu.tr/ linkinden kabul edileceğini duyurdu. Ön değerlendirme ve giriş sınavı değerlendirme sonuçları ise üniversitenin resmî web sitesinden yayınlanacak. Başvuruları belirtilen şartları taşımayan, süresi içerisinde başvurmayan ve eksik bilgi veya belge sunan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ