Kahve Kültürü: Dünya Çapında En İyi Kahve Çeşitleri

TAKİP ET

Dünya genelinde en çok tüketilen içecek türlerinden birisi olan kahve, birçok kişi için sadece bir içecek olmanın ötesine erişerek, yaşam tarzı halini almıştır. Dünya çapında bilinen en iyi kahve çeşitleri ise bu yaşam tarzının önemli bir parçasıdır.

Kimileri için güne başlamanın mükemmel bir yolu, kimileri için spor öncesi performans arttırıcı, birçok insan için ise adeta bir yaşam tarzı... Çok sayıda farklı tatlar barındıran kahvenin, ilk olarak hangi kültür tarafından bulunduğuna yönelik net bir bilgi bulunmamaktadır.  Her bölgenin kendisine has, benzersiz tatlara sahip kahve çeşidi vardır. Çeşitlilik fazla olunca, haliyle kahveseveler için de 

Ayrıca belirtmek gerekiyor ki, kahve ticaretinin yoğun şekilde yapılmaya başlandığı erken dönemlerde, sadece zengin tabakada bulunan insanlar kahve alabiliyor ve içebiliyordu. Günümüzde ise artık her sokak başında bir kahve dükkanı görebiliyor, kolaylıkla çeşitli kahveler tadabiliyoruz. 

Peki, dünya çapında bilinen iyi kahve çeşitleri nelerdir? 

Kahve Dünyasının En İyi Tatları

1. Porto Rico Kahve Çekirdekleri

Genellikle dünyanın en değerli kahve ile yorumlanmaktadır. Yoğun bir aromaya ve orta seviyede kafein oranına sahip Porto Rico kahvesine Starbucks gibi kahve magazalarından ulaşabilirsiniz. Dünya genelinde bir beğeniye sahip olan bu kahvenin kg fiyatının ise 55 dolar olduğu bilinmektedir.

2.  Endonezya Kahvesi 

Üretim süreci göz önünde bulundurulduğunda mide bulandırabilir bir etkiye sahip olsa da, Endonezya kahvesi dünya genelinde en pahalı ve en lezzetli kahve çeşitlerinde ilk sıralarda yer almaktadır. 

Yılda 380 kg üretildiği bilinen bu kahve, Misk kedisinin kahve meyvelerini tüketmesi ve çekirdeklerini dışkılaması sonucu üretilmektedir. Kg fiyatı ise 600 dolar bandındadır. 

3. Helena Kahvesi 

Zamanında Napolyon Bonapart tarafından dahi öne çıkarılmış olan Helena kahvesi, nadir bulunan ve kg fiyatı 190-250 dolar aralığında olan yoğun aromalı bir kahve çeşididir. 

4. Jamaika Kahvesi 

Mavi Dağ kahvesi olarak da bilinen Jamaika kahvesi, 1.5 km yüksekliğe sahip bir dağda yetiştirilmesi ve yoğun, sert aroması ile öne çıkmaktadır. Öyle ki, sek içiminin kahve çeşitlerini yeni tatmaya başlamış birisini bir hayli zorlayacağı söylenmektedir.  Bu kahvenin kg fiyatı ise 50 doları bulmaktadır. 

5. Panama Kahvesi 

Panama kahvesi, diğer kahve çeşitlerinden farklı olarak yararları, faydaları ile ön plana çıkmıştır. Üretim yeri Panama tepesi olarak bilinmektedir. Guava bitkilerinin gövdelerinde bulunan meyvelerin çekirdekleri ile üretilmektedir.  Kahve çekirdeklerine Geisha ismi verilmektedir. Aroma olarak ise turunçgiller ile özdeşleştirilmektedir. 

 

kahve kahve çeşitleri en iyi kahve çeşitleri