Kamuya 45.282 Memur Alınacak!

TAKİP ET

Kamu sektöründe dört kurum tarafından toplamda 45.282 memur personel alımı yapılacak. Ülkemizdeki personel eksikliklerini gidermek için kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli pozisyonlar doldurulacaktır. Nisan ve mayıs aylarında yapılan duyurulara göre, kamu sektörüne ek olarak 45.282 memur personel daha alınacaktır.

Kamu sektöründe dört kurum tarafından toplamda 45.282 memur personel alımı yapılacak. Ülkemizdeki personel eksikliklerini gidermek için kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli pozisyonlar doldurulacaktır. Nisan ve mayıs aylarında yapılan duyurulara göre, kamu sektörüne ek olarak 45.282 memur personel daha alınacaktır. Bu nedenle adayların belirli nitelikleri karşılamaları gerekmektedir.

45.282 Memur Personel Alımı!

Açıklamalara göre, henüz alım yapmayan ancak yapacak olan kurumlar belirlenmiştir. Bu bağlamda, Maliye ve Hazine Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, TTK ve THY personel ve memur alacaklar.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), 30.062 Personel Alacak!

Millî Savunma Bakanlığı'nın personel ihtiyacını karşılamak için 30.062 memur, personel, askeri öğrenci ve asker alımı yapılacaktır. Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan duyuruya göre:

"Bu yıl toplamda 30.062 personel alımı için planlarımızı yaptık. Sürecimiz başlamış durumda ve uygulamalarımız devam etmektedir. Askeri öğrenci seçme sınavı 2 Nisan'da gerçekleşecek ve takip eden aylarda mülakatlar yapılacaktır. Tüm gençlerimizi bize katılmaya, Millî Savunma Bakanlığı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geleceğine katılmaya ve ülkemizin savunma ve güvenliğine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Gençlerimizin bunun parlak ve onurlu bir gelecek olduğunu bilmesini istiyoruz."

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 2.000 İşçi Alacak!

TTK, üç farklı şehre atanacak 2.000 kamu işçisinin alımını gerçekleştirecektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu haberi duyurmuş ve açıklama şu şekildedir:

"Madencilerimizin istihdamı konusundaki sözümüzü güçlendiriyoruz. Daha önce bin personel istihdamını duyurmuştuk, şimdi bu sayıyı ikiye katlayarak 2.000'e çıkarıyoruz. 2.000 madenciye iş imkânı sağlayacağız. Yer altı konuşabilseydi, hikayesini anlatırdı."

Alımlar farklı kotalarla gerçekleştirilecektir.

Maliye ve Hazine Bakanlığı (HMB), 3.220 Memur Alacak!

2023 yılı kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3.220 memur alımı yapacak. İlgili duyuru  Bakan Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Her zaman bize güç veren insanlarımıza yönelik olarak yorulmadan ve aynı azimle çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin Yüzyılının gerçekleşmesine ve kabiliyetlerimizi güçlendirmeye katkıda bulunmak amacıyla Maliye ve Hazine Bakanlığı'nın merkezi ve illerinde personele atama yapacağız."

Alım şu pozisyonları kapsamaktadır:

Gelir İdaresi Başkanlığı'nda

-360 Hazine Müşavir Yardımcısı,

- 40 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı,

- 10 Hazine ve Maliye Denetçi Yardımcısı,

- 40 Muhasebe Denetçisi,

- 20 Hazine Avukatı.

Gelir İdaresi Alım Kota Detayları:

- 50 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı,

- 2.700 Gelir Uzman Yardımcısı.

Türk Hava Yolları (THY), 10.000 Personel Alacak!

THY, 2023 yılı sonuna kadar personel ihtiyacını karşılamak amacıyla 10.000 yeni personel alacaklarını duyurdu. İlgili açıklama şu şekildedir:

"Amiral gemimiz, başvurularla birlikte toplamda 75.000 kişiye ulaşacak şekilde ailesini genişletmeyi hedeflemektedir.

Geçen 20 yıl boyunca Türk ekonomisindeki gelişmelere paralel olarak filomuzu 66'dan 414'e, çalışan sayımızı ise 10.267'den 75.000'e çıkardık, yani 7,5 kat artırdık. Amiral gemimiz, iştirakleriyle birlikte 2023 yılında iş gücünü alım süreçleri aracılığıyla 85.000'e çıkarmayı hedeflemektedir."

"Dünyada en çok noktaya uçan bayrak taşıyıcısı olarak, güçlü mali yapımız ve gelecek hedeflerimiz doğrultusunda filomuzu ve iş gücümüzü artırmaya devam ediyoruz. Ülkemizin ekonomik büyümesine önemli katkılar sağlayan bayrak taşıyıcımız, dünyanın ikinci büyük havayolu şirketi