KPSS Kaç Puan ile Memur Olunabilir?

TAKİP ET

KPSS kaç puan ile memur olunabilir sorusu memur adaylarını yakından ilgilendiriyor. KPSS taban puanı isteyen kurumlar, en az 60-70 barajını öne sürüyor. Ancak bu taban puanı direkt olarak memur olmak için yeterli değil. Çünkü puan sıralamasında en üst puandan başlanarak alım gerçekleşiyor. Öncelikli adaylar vs. gibi başvuru şartları konusunda detaylı bilgiyi kılavuzdan okumak gerekiyor.

KPSS 70 Puan ve Üzeri Nereye Atama Yapılır?

 KPSS 70 puanla zabıt katibi, mübaşir, Gümrük Bakanlığı kadroları, infaz koruma memuru kadrosuna atama yapılmaktadır. Ayrıca KYK memur alımı için de 70 taban puanı şartı koşulmaktadır. Ek olarak,  bakanlıkların 70 puan ve üzeri devlet memuru alımı yapılan diğer kadroları da şu şekilde:

Merkez Bankası

Rekabet Kurumu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Sermaye Piyasası Kurulu

BİST kurumları uzman yardımcısı, denetçi veya bilişim memuru gibi alanlarda alımlar yapmaktadır. Bakanlıkların güncel ilanları takip edildiğinde, puan ve başvuru koşullarını daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

 

KPSS 50 Puanla Memur Olmak Mümkün mü?

 KPSS puanlarında en az 60 barajı öne çıkıyor. Bu puan altındaki sonuç belgesi olanlar genel olarak başvuru hakkı kazanamıyor. Fakat kamu personeli ilanları takip edildiğinde, KPSS koşulu olmadan yapılan alımlara başvuru hakkı sürüyor.  Her kurum için başvuru kılavuzu kapsamında, DMK kriterleri de dikkate alınarak devlet memuru olma sürecini gerçekleştirmek gerekiyor.

 

Memuru Olmak için Diğer Şartlar Neler?

 Kamu kurumlarında memur olarak görev almak için genel şartlardan bazıları aşağıdaki gibidir:

Geçerli T.C Kimlik Kartı  

Memur alımı olacak bölümle ilgili yaş ve öğrenim şartlarını taşımak

Kasıtlı suçlar nedeniyle 1 seneden fazla hapis cezası yatmamış olmak, kamu hakları hakkı devam etmek

Görevi sürdürmeye engel, akıl hastalığı, fiziksel engel, askerlik durumu ilişiği vs. olmaması

Diploma sahibi olmak

İstenen sınavlara katılmış olmak

 Memur alımı yapılan alanla ilgili geçmiş dönemlerde sorunlu bir görev tanımı içinde olmamak öne çıkan genel şartlardandır. Resmi Gazete ilanı ardından basına açıklanan memur ilanları Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı gibi sitelerden takip edilebilir. Her memur alımı için özel bir değerlendirme için kılavuzu okumak gerekir.

 KPSS kaç puan ile memur olunabilir sorusunu genel hatlarıyla bu şekilde yanıtlamak mümkündür.

 

kpss kpss puanı memur puanları kpss memur puanları