KTÜ 100 AKADEMİK PERSONEL ALACAK!

TAKİP ET

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden Güzel Haber! Karadeniz Teknik Üniversitesi, çeşitli bilim dallarında öğretim üyesi alımı yapacaktır. Bu alımlar, 2547 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca gerçekleştirilecektir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden Güzel Haber!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, çeşitli bilim dallarında öğretim üyesi alımı yapacaktır. Bu alımlar, 2547 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca gerçekleştirilecektir. Başvuracak adayların, 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartları ve "Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri ile İlgili Yönerge “de istenen özellikleri sağlamaları gerekmektedir.

Profesör kadrolarına başvurular, http://fbys.ktu.edu.tr adresinden elektronik olarak yapılacak olup, kurum dışı başvurular için ise https://online.ktu.edu.tr adresi kullanılacaktır. Başvurular sırasında adaylar, yayın listesini dosya halinde vermenin yanı sıra başvurdukları anabilim dalının ilan numarası, birimi, bölümü ve adayın adı-soyadının yazılı olduğu zarf içerisinde yayınlarının bir örneğini USB harici belleğe kaydedilmiş olarak Personel Daire Başkanlığı'na göndereceklerdir.

Doçent kadrolarına başvurular, http://gibys.ktu.edu.tr adresinden kurum içi, https://online.ktu.edu.tr adresinden kurum dışı olarak elektronik olarak gerçekleştirilecektir. Adaylar başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerinin yanı sıra doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, özgeçmiş ve yayın listesini dosya halinde sunacak olup, yayınlarının bir örneğini de USB harici belleğe kaydedilmiş şekilde ilgili zarf içerisinde Personel Daire Başkanlığı'na göndereceklerdir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvurular, http://libys.ktu.edu.tr adresinden kurum içi, https://online.ktu.edu.tr adresinden kurum dışı olarak elektronik olarak yapılacak olup, adaylar başvurdukları kadroyu belirten dilekçelerinin yanı sıra 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, geçerliliği kabul edilen dil belgesi, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomasının onaylı örnekleri ile özgeçmiş ve yayın listesini dosya halinde sunacaklardır. Yayınlarının bir örneğini de USB harici belleğe kaydedilmiş şekilde ilgili zarf içerisinde Personel Daire Başkanlığı'na göndermeleri gerekmektedir.

Başvuran adayların, Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvururken YDS'den 65 veya eşdeğer bir sınavdan bu puanın eşdeğeri bir puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, daha önce herhangi bir kamu kurumunda çalışmış olan adaylar (ayrılmış olsalar bile), çalıştıkları kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini başvuru belgelerine eklemeleri gerekmektedir. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliği onaylanmış olmalıdır.

Başvurular, Resmî Gazete ‘de ilan edildiği tarihten itibaren 15 (on beş) gün içinde yapılacaktır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri ile İlgili Yönergeye üniversitenin resmî web sitesindeki personel mevzuat bölümünden ulaşılabilir. Bu duyuru ilgililere duyurulur