Kültür Bakanlığı, 3 Branşta 86 Sözleşmeli Memur Alımı İçin Online Başvuruları Başlattı

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı, üç farklı branşta istihdam edilmek üzere sözleşmeli 4/B kamu personeli alımı için başvuruları kabul etmeye başladı. Bu yazıda, alım sürecinin tüm detaylarını ve gereken bilgileri bulabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde yer alan Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) için kamu personeli alımı gerçekleştiriyor. Toplam 86 personelin atamasını hedefleyen bu alım için, online başvuruların nasıl yapılacağı, gerekli şartlar ve tüm ayrıntılar, bu haber içeriğimizde sizleri bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Başvuru Şartları

Bakanlık memur alımları için adayların devlet memurları kanununda belirtilen kriterleri sağlaması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşını henüz tamamlamamış olması, kamu haklarından yoksun bulunmaması ve askerlikle ilişiğinin olmaması gerekmektedir. Ayrıca, tüm unvanlar için en az 60 puanla KPSS sınavını geçmiş olma koşulu aranmaktadır.

Memur Alımı Nitelikleri Nedir? 

6 Büro Personeli alımı için Ankara'dan 1 ve İstanbul'dan 5 olmak üzere toplam 6 kişinin atanacağı pozisyonlar için Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olmanın yanı sıra İktisat, İşletme veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunu olmak gerekmektedir.

30 Erkek Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için Ankara ve İstanbul'da 15'er kişi olmak üzere toplam 30 kişinin istihdam edileceği pozisyonlar için lise veya dengi bir okuldan mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca erkek adaylarda minimum 170 cm, kadın adaylarda ise minimum 160 cm boy şartı aranmaktadır.

10 Kadın Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için Ankara ve İstanbul'da 5'er kişi olmak üzere toplam 10 kişinin alınacağı pozisyonlar için lise veya dengi bir okuldan mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca minimum 160 cm boy şartı aranmaktadır.

40 Destek Personeli alımı için Ankara ve İstanbul illerinde toplam 40 kişinin atanacağı pozisyonlar için lise veya dengi bir okuldan mezun olmak gerekmektedir. Bu pozisyonlar için 31 erkek ve 9 kadın aday aranmaktadır.

Kültür Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Süreci ve Tarihleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan DÖSİM için memur alımı atamalarının başvuru süreci 28 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını online olarak gerçekleştirebileceklerdir. Detaylı başvuru bağlantıları aşağıda yer almaktadır:

Başvuru Kılavuzu

Başvuru Linki

 

kültür ve turizm bakanlığı sözleşmeli memur alımı sözleşmeli personel alım ilanı memur alımı memur alımı 2023