Kültür ve Turizm Bakanlığı, 86 Yeni Memur Alımı İlanı Yayımlandı!

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 86 farklı kadro için sözleşmeli kamu personeli alımı ilanını duyurdu. Başvuru süreci ve ilanın tüm detayları haberimizde yer alıyor. İşte...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, 86 sözleşmeli personel alımı ilanını duyurdu. Bu ilan kapsamında Merkez Müdürlük teşkilatına toplam 86 sözleşmeli personel alımı yapılacak. İşte detaylar:

Kültür Bakanlığı Memur Alımı Şartları

Adaylardan alınacak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşımak, Türk Vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış olmak ve görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak gibi şartlar aranmaktadır.

Kamu Personel Alımı Mezuniyet Nitelikleri 

Büro Personeli: En az lisans düzeyinde eğitim veren Siyasal Bilgiler Fakültesi ile İktisat, İşletme veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin bölümlerinden ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca, KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekmektedir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Erkek: Ankara'da 15 kadro için başvuracak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir: Lise ve dengi okul mezunu olmak, KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak, erkek olmak, silahlı veya silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak ve boyunun 170 cm'den kısa olmaması gerekmektedir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Kadın: Ankara'da 5 kadro için başvuracak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir: Lise ve dengi okul mezunu olmak, KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak, kadın olmak, silahlı veya silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak ve boyunun 160 cm'den kısa olmaması gerekmektedir.

Destek Personeli Erkek: Ankara'da 13 kadro için başvuracak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir: Lise ve dengi okul mezunu olmak, KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak, erkek olmak gerekmektedir.

Destek Personeli KadınAnkara 4 kadro için Lise ve dengi okul mezunu olmak, KPSSP94 puan türünden asgari 60, Kadın olmak gerekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Memur Alımı Başvuruları

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki memur alımı için başvurular 14 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak ve 28 Ağustos 2023 saat 18:00'de sona erecektir. Başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirler. Başvuru işlemleri ve detayları aşağıdaki kılavuzda yer almaktadır.

Başvuru Kılavuzu

memur alımı memur alımı 2023 memur alım ilanları memur alımı başvuru