MEMURA SEYYANEN ZAM MÜJDESİ

TAKİP ET

Emekli maaşlarına gelen düzeltme ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşması sonrası milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü yapılacak zam oranlarına döndü. Oca ayında yüzde 30 zam yapılan memur maaşlarına temmuz ayında da zam yapılacak. Senede 2 kez zamlanan memur maaşlarında seçim öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Memura mayıs ayında seyyanen zam geleceği müjdesi geldi

MEMURA SEYYANEN ZAM MÜJDESİ

Emekli maaşlarına gelen düzeltme ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşması sonrası milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü yapılacak zam oranlarına döndü. Oca ayında yüzde 30 zam yapılan memur maaşlarına temmuz ayında da zam yapılacak. Senede 2 kez zamlanan memur maaşlarında seçim öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Memura mayıs ayında seyyanen zam geleceği müjdesi geldi.

Seçim öncesinde her gün bir müjde açıklayan hükümet emekli maaşı düzenlemesi ve EYT ile milyonları sevindirmişti. En düşük emekli maaşı 7500 lira olurken yıllarca emeklilik hayali kuran milyonlar EYT düzenlemesiyle emekli olmaya başladı. Tüm bu gelişmelerden sonra gözler memur ve memur emeklisi maaş zammına çevrildi. Memur maaşlarına normal şartlar altında yılda 2 kez zam geliyor. Anca 2023 genel seçimlerinin yaklaşması ve hükümetin neredeyse her kesimi mutlu edecek müjdeler paylaşması sayıları milyonları bulan memur ve memur emeklilerine de bu noktada zam yapılacağı konusunu gündeme getirdi. Zam açıklaması için gözler 1 Mayıs İşçi Bayramına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tarihte memurlara ve memur emeklilerine seyyanen zam müjdesini vermesi bekleniyor. Zam oranı ile ilgili henüz netleşmiş bir durum yok. Fakat yapılacak olan zammın 6 aylık enflasyon farkının göz önünde bulundurularak yapılacağı düşüncesi hâkim.

HÜKÜMETİN SEÇİM MÜJDELERİ

Seçimler yaklaştıkça hükümet birçok alanda müjdeler verdi. Bunlardan bazıları şunlar;

EYT düzenlemesi yasalaştı ve milyonlarca kişi emekli oldu.

En düşük emekli maaşı 7500 TL oldu.

TOGG yerli araç üretimi başladı.

Karadeniz gazı kullanıma koyuldu ve 1 yıl boyunca her eve 25 metreküp doğalgaz kullanımı bedava yapıldı.

Kentsel dönüşüm için kira desteği 5250 TL ye çıkarıldı ve kentsel dönüşüm maliyetinin yarısını Devlet hibe olarak vereceği söylendi.

Ev hanımlarına emeklilik primin 1/3ü devlet tarafından karşılanacak şekilde emeklilik yolu açıldı.

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz 2 yıl ödemesiz 48 ay vadeli kredi verilecek.

Altay tankı yapılarak TÜRK Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

TCG Anadolu yerli üretim ilk savaş gemisi yapıldı ve faaliyete başladı.

Seçime 3 hafta kala bu müjdelerin devam edeceğini söylemek mümkün. Güncel gelişmeleri takip etmek için kanalımızı takipte kalmanız yeterli. Her şey gönlünüzce olsun.

 

memura zam memura zam 2023 memura zam son dakika memura zam var mı memura zam gelecek mi memura mayıs zammı memura erken zam seyyanen zam memur emeklisine erken zam memur emeklisine seyyanen zam zam ekonomi zam oranı enflayon