Metabolizmanızı Hızlandırmak İster misiniz?

TAKİP ET

Metabolizma, vücudunuzun enerji üretim ve harcama sürelerini belirleyen, yani kilo alma, kilo verme, genel sağlık durumunuz ile alakalı birçok durumla alakalı söz sahibi karmaşık bir işleyişe sahip sistemdir. Hızlı bir metabolizma ise,  kilo kontrolü, vücut geneli enerji seviyesinin korunması gibi durumlar açısından önem arz ediyor. İster kilo almak isteyin, isterseniz de kilo vermek, bu iki eyleminde sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için hızlı bir metabolizmaya sahip olmanız gerekiyor.

Metabolizma, vücudunuzun enerji üretim ve harcama sürelerini belirleyen, yani kilo alma, kilo verme, genel sağlık durumunuz ile alakalı birçok durumla alakalı söz sahibi karmaşık bir işleyişe sahip sistemdir. Hızlı bir metabolizma ise,  kilo kontrolü, vücut geneli enerji seviyesinin korunması gibi durumlar açısından önem arz ediyor. İster kilo almak isteyin, isterseniz de kilo vermek, bu iki eyleminde sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için hızlı bir metabolizmaya sahip olmanız gerekiyor. Peki, metabolizmanızı nasıl hızlandırabilirsiniz? 

İşte, Basit Ama Etkiliş Metabolizma Hızlandırma Yöntemleri 

1. Protein Alımını Arttırmak

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu makroları hesaplamalı ve bu hesaplama doğrultusunda protein alımı gerçekleştirmelisiniz. Protein, sindirim ve vücudun enerji harcama süreçlerini hızlandıran bir besin kaynağıdır. Yetersiz protein alımı gerçekleştiren kişilerde, metabolizma hızı yavaşlığı gözlemleniyor, genellikle kontrolsüz ve sağlık kilo alımı meydana geliyor. 

2. Su, Su, Su! 

Metabolizma için hayati önem taşıyan bileşenler liste haline getirildiğinde, ilk sırada su bulunur. Ancak, günümüzde birçok kişi gerekli olmadıkça su içmiyor, genellikle göz ardı ediyor. Yetersiz su alımına bağlı olarak, sindirim süreciniz yavaş ilerliyor, vücudunuzda toksinler birikiyor ve metabolizma hızınızda düşüş oluyor. 

3. Uyku ve Egersiz Düzeni

Protein alımını arttırıyoruz, yeterli oranda su alımı gerçekleştiriyoruz. Peki, bu döngüde eksik olan diğer aşamalar nedir? Tabi ki, düzenli uyku ve düzenli egzersiz. Haftada en az 3-4 olmak üzere HIIT kardiyo, aerobik egzersizler, yüksek tempo, kısa süreli ağırlık idmanları gerçekleştirmeli, bunu bir rutin haline getirmelisiniz.  Yeterli ve kaliteli uyku almalı, en azından 7 saatlik bir uyku, kesintiniz gerçekleştirmelisiniz. Hormon dengesiz ve metabolik fonksiyonlarınızın hızlı, dengeli ilerlemesi adındüzenli uyku ve egzersiz gerçekleştirmelisiniz. 

metabolizma metabolizma hızlandırma sindirim sağlık