Millî Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme Sınav Tarihi Belli Oldu

TAKİP ET

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüğü için görevde yükselme sınavının 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı 9 Temmuz’da

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüğü için görevde yükselme sınavının 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Yönetmeliği kapsamında yapılacak sınav takvimi açıklandı.

 Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, görevde yükselme sınavı için 22 Mayıs'ta Bakanlığın meb.gov.tr adresinde sınav uygulama duyurusunun yayımlanmasının ardından sürecin başlayacağını söyledi.

Sınav 9 Temmuz'da, sınav sonuçları 4 Ağustos'ta

Özer, sınav uygulama takvimine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Yazılı sınav için internet üzerinden başvuru ve onay süreci 29 Mayıs- 7 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Başvuru tarihinin son günü saat 18.00'de onay süreci tamamlanacak. Görevde yükselme yazılı sınavına katılacak adaylar meb.gov.tr internet adresinde 9 Haziran'da ilan edilecek. Sınav giriş belgeleri 26 Haziran tarihinde yayımlanacak. Görevde yükselme sınavı 9 Temmuz'da, sınav sonuçları ise 4 Ağustos tarihinde açıklanacak."

 Bakan Özer, görevde yükselme ve unvan değişikliği kapsamında yapılacak sınav için belirlenen kontenjanlara ilişkin, "Şube müdürlüğü kadrosu için 400, şeflik için 2 bin, memurluk için 3 bin ve saymanlık için de 57 kontenjan belirledik. Bu süreçte görevde yükselme ve unvan değişikliğine başvuracak Bakanlığımızın tüm personeline şimdiden başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı Nedir?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) görevde yükselme sınavları, bakanlığın personelinin kariyerlerinde ilerlemelerini sağlamak amacıyla yapılan sınavlardır. Bu sınavlar, MEB personelinin atanabileceği kadrolara yükselmesi için gereken nitelikleri belirlemektedir.

MEB görevde yükselme sınavları, genellikle yılda bir kez yapılmaktadır ve MEB personelinin çeşitli kademelerinde görev yapanlar arasından seçim yapılır. Sınavda genellikle mesleki bilgi, yasal mevzuatlar ve genel kültür konuları yer alır.

MEB personeli, görevde yükselme sınavına girmek için belirli şartları taşımalıdır. Bu şartlar arasında görevde bulunulan kadro, hizmet süresi, mesleki eğitim ve öğretim durumu gibi kriterler yer alabilir. Görevde yükselme sınavı sonuçlarına göre, MEB personeli daha üst kadrolara atanabilir veya mevcut kadrolarında yükselme sağlayabilirler.

MEB GÖREVDE YÜKSELME SINAVI SORU DAĞILIMI

Türkçe dilbilgisi (%6) 6 soru

Yönetimde insan ilişkileri ve iletişim (%3) 3 soru

Yönetim, liderlik ve organizasyon (%3) 3 soru

İnsan hakları ve demokrasi (%3) 3 soru

Yönetimde etik (%3) 3soru

Türk idare sistemi (%4) 4 soru

Protokol kuralları (%3) 3 soru

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (%4) 4 soru

Genel kültür (%4) 4 soru

T.C. Anayasası  (%5) 5 soru

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (%12) 12 soru

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu (%10) 10soru

222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu (%4) 4 soru

1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde MEB’e ilişkin hükümler (%12) 12 soru

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu (%4) 4 soru

5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu (%8) 8 soru

MEB Disiplin Amirleri Yönetmeliği (%2)  2 soru

MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik (%2) 2 soru

MEB Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Yönetmelik (%2) 2 soru

MEB Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği (%2) 2 soru

MEB Merkez Teşkilatı İmza Yetkileri Yönergesi (%2) 2 soru

MEB Personelinin İzin Yönergesi (%2) 2 soru