Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Okullara 60.000 Yeni İşçi Alımı Başlattı!

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için okullara 60.000 yeni personel alımı için başvuruların başladığını duyurdu. Toplum Yararına Program (TYP) personel alımına kimlerin başvurabileceği ve başvuru şartları hakkında detaylar haberimizde bulunmaktadır.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı, okullara 60.000 yeni personel alımı yapmak üzere başvuruları başlattı. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında gerçekleştirilecek bu personel alımı için kimlerin başvuru yapabileceği ayrıntılarıyla belirlendi. İşte bu alıma dair detaylar.

TYP Personel Alımı Başvuru Şartları Nedir? 

Toplum Yararına Program (TYP) personeli olabilmek için adayların 18 yaşını doldurmuş olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, emekli veya malul aylığı almıyor olması ve öğrenci statüsünde bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca, açıköğretim öğrencileri de İŞKUR TYP başvurusu yapabilirler. Bunun yanı sıra, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olma şartı da aranmaktadır.

MEB Güvenlik Personeli Alımı Gerçekleştiriyor mu? 

Pandemi dönemi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullara güvenlik personeli alımı gerçekleştirmedi. Geçen yıl sadece temizlik personeli alımının yapıldığı bildirildi. Güvenlik personeli alımının da beklenildiği belirtilirken, MEB'in tüm okullar için güvenlik personeli alımı yapması durumunda sitemizde aktif bilgilendirme yapılacaktır. 

TYP BAŞVURU LİNKİ

meb personel alımı milli eğitim bakanlığı 60.000 personel alımı