Milli Savunma Bakanlığı 9 Farklı Unvanda Kamu İşçi Alımı Gerçekleştirecek!

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), çeşitli unvanlarda yeni kamu işçi alımı için başvuruların açıldığını duyurdu. En az ilkokul mezunu adayların başvurabileceği personel alımı süreci ve tüm ayrıntıları bu haberimizde bulabilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından çeşitli kadrolarda yeni kamu işçi alımı ilan edildi. MSB bünyesinde "Büro Memuru, Diğer Tahmil-Tahliye ve İlgili Yük Taşıma İşçileri, Marangoz, Takım-Avadanlık Bakım Onarımcısı (Tersane), Genel Alan Temizleme Görevlisi/Meydancı, Terzi, Aşçı, Ambalajcı ile Elektronik Teknisyeni" gibi farklı pozisyonlarda daimi kamu işçi alımı detaylarına bu haberimizden ulaşabilirsiniz. 

MSB Kamu İşçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kamu işçi alımı için aranan başvuru şartları şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak,

Kamusal haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

Askerlikle ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

Bu şartları taşıyan adaylar MSB kamu işçi alımı başvurularına başvurabilirler.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İşçi Alımları İçin İstenen Mezuniyetler ve Kontenjanlar 

Büro Memuru (Genel, Sayım ve Stok Kontrol İşçisi (Tersane)): En az ilkokul mezunu olmak gerekiyor. (1 Kişi)

Diğer Tahmil-Tahliye ve İlgili Yük Taşıma İşçileri: En az ilkokul mezunu olmak gerekiyor. (3 Kişi) 

Marangoz: Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya en az ilkokul mezunu olmak kaydıyla; alım yapılacak branşta belirtilen ustalık belgelerinden herhangi birine sahip olmak gerekiyor. (2 Kişi)

Takım-Avadanlık Bakım Onarımcısı (Tersane): Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya en az ilkokul mezunu olmak kaydıyla; alım yapılacak branşta belirtilen ustalık belgelerinden herhangi birine sahip olmak gerekiyor. (2 Kişi)

Genel Alan Temizleme Görevlisi/Meydancı: En az ilkokul mezunu olmak gerekiyor. (1 Kişi)

Terzi: Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya en az ilkokul mezunu olmak kaydıyla; alım yapılacak branşta belirtilen ustalık belgelerinden herhangi birine sahip olmak gerekiyor. (1 Kişi)

Aşçı: Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya en az ilkokul mezunu olmak kaydıyla; alım yapılacak branşta belirtilen ustalık belgesine ya da mesleki yeterlilik belgelerinden herhangi birine sahip olmak gerekiyor. (1 Kişi)

Ambalajcı: En az ilkokul mezunu olmak gerekiyor. (1 Kişi)

Elektronik Teknisyeni: Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya en az ilkokul mezunu olmak kaydıyla; alım yapılacak branşta belirtilen ustalık belgelerinden herhangi birine sahip olmak gerekiyor. (2 Kişi)

Bu şartları taşıyan adaylar MSB kamu işçi alımı başvurularına başvurabilirler. 

Başvuru Süreci

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kamu işçi alımı başvurularını 22 Ağustos tarihine kadar kabul edecektir. Başvurular, adayların aşağıda yer alan İŞKUR numaralarını kullanarak gerçekleştirilebilir: 00007731114, 00007731007, 00007731161, 00007730989, 00007730975, 00007730958, 00007730941, 00007730925, 00007730675, 00007730637, 00007730560. Başvuru işlemleri İŞKUR e-şube üzerinden, İŞKUR hizmet birimlerinden veya ALO 170 nolu hattan yapılabilecektir. Adaylar, bu numaraları kullanarak başvuru sürecini tamamlayabilirler.

 

kamu işçisi kamu işçi alımı kamuya işçi alımı işçi alım ilanı