Nasıl Ucuza Uçak Bileti Alırsınız?

TAKİP ET

Evet, dijital çağın sunduğu olanaklar sayesinde, artık uçak bileti fiyatlarını karşılaştırmak ve en uygun fiyatları bulmak daha kolay bir hal aldı. Fakat, bu olanaklara bağlı olarak bazı stratejik ipuçları ve hilelerle hareket etmek, gerçekten şaşırtıcı şekilde tasarruf etmenizi sağlayabiliyor.  Peki, nedir bu stratejik ipuçları? Nelere dikkat edersek, ucuza uçak bileti alabiliriz? 

Gezmek, keşfetmek ve yeni deneyimler edinmek adına, bazen tek engel bütçemiz olabiliyor. Uzun bir süredir hayalini kurduğumuz tatili, uçak biletlerinin fiyatları nedeniyle sürekli olarak ertlemek zorunda da kalabiliyoruz. Evet, dijital çağın sunduğu olanaklar sayesinde, artık uçak bileti fiyatlarını karşılaştırmak ve en uygun fiyatları bulmak daha kolay bir hal aldı. Fakat, bu olanaklara bağlı olarak bazı stratejik ipuçları ve hilelerle hareket etmek, gerçekten şaşırtıcı şekilde tasarruf etmenizi sağlayabiliyor. 

Peki, nedir bu stratejik ipuçları? Nelere dikkat edersek, ucuza uçak bileti alabiliriz? 

Nasıl Ucuza Uçak Bileti Alırsınız? 

1. Ne Kadar Erken, O Kadar Ucuz! Gerçekten Öylemi?

Klasik bir algı olan, ne kadar erken alırsan, o kadar ucuza gelir yaklaşımı, ne yazık ki tam olarak doğru değil. Öyle ki, dikkatli bir şekilde incelerseniz birçok uçak biletinin fiyatı seyahat günü yaklaşmaya başladığı vakit düşmeye başlar. Peki, sebebi nedir? Tabi ki, önceden yaptırılan rezervasyonlar... Birçok kişi, aylar öncesinde rezervasyon yaptırıyor, lakin tarih yaklaştığı zaman çeşitli sebepler nedeniyle vazgeçiyor. Bu sebeple de uçak biletinin fiyatı, seyahat günü yaklaşmaya başladığı zaman düşüşe geçiyor.

2. Doğru Zaman, Doğru An

Ucuza uçak bileti almanın, en temel püf noktası doğru zaman ve doğru an'ı beklemek, sürekli takip içerisinde olmaktır. Havayolu şirketleri belirli aralıkla çeşitli indirimler ve kampanyalar gerçekleştirmekte. Bu indirimler ve kampanyalara bağlı olarak bilet fiyatlarında ciddi düşüşler meydana gelmektedir. 

Ayrıca, ülkemizde uçak biletleri fiyatlarının en ucuz olduğu ay Mayıs ayı olarak bilinmektedir. Bilet alımınızı Mayıs ayı içerisinde dikkatli bir araştırma yaparak, gerçekleştirebilirsiniz. 

Uçuş tarihinden 27 hafta öncesinde fiyat araştırması içerisine girip, rezervasyon yapabilir ve ödeme gerçekleştireceğiniz vakit fiyat karşılaştırması da yapabilirsiniz. 

3. Esnek Olun! 

Günümüzde birçok kişi, sırf yorucu geçer düşüncesi ile aktarmalı uçuşlara önyargı ile yaklaşmaktadır. Ancak aktarmalı uçuşlar, uçak bileti maaliyetinde ciddi oranda düşük sağlayabilmektedir. 

Bir diğer önemli nokta ise, tek bir arama motoruna bağlı kalmamak. Havayolları firmalarının kendi sitelerinden fiyat bilgisi alın, aracı firmaların sitelerinden fiyat bilgisi alın, kısacası karşılaştırma yapmak adına ayrıntılı şekilde inceleyin. Zira, hepsi birbirinden farklı fiyatlar sunabilmektedir. 

uçak bileti ucuz uçak bileti uçak biletleri