Öğretmen Nasıl Olunur?

TAKİP ET

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmen nasıl olunur ve öğretmen olmanın şartları nelerdir, sorusunun cevabını yazımızda bulabilirisiniz.

 Daha çok devlet ve özel okullarda görev yapan öğretmenler, kurslar, etüt merkezleri, halk eğitim merkezleri gibi birçok alanda eğitim vermektedirler.

 Öğretmen olmak İçin bireylerin eğitim fakültelerinden mezun olmaları gerekmektedir. Branşlara göre eğitim veren fakülteler öğretmen adaylarını mesleğe hazırlamaktadırlar.

 Bunun dışında diğer fakültelerden mezun olan adayların ise pedagojik formasyon almaları gerekmektedir.

 Gerekli mezuniyet belgesine sahip olan adaylar ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavına girmeleri gerekmektedir.

 2016 yılına kadar yapılacak atama sayısına göre yukarıdan aşağıya doğru sıralama derecesine göre öğretmen ataması yapılmaktaydı. 2016 yılından sonra ise yazılı sınavdan sonra mülakat yapılmaktadır. Mülakattan geçen öğretmen adaylarının atanması yapılmaktadır.

 

Öğretmenler Kaç yıl Eğitim Almaları Gerekmektedir?

 Öğretmen olmak için kişilerin eğitim fakültelerinde dört yıl eğitim almaları gerekmektedir. Öğretmen olmak için bir yıl staj yapmak gerekmektedir. Ayrıca diğer fakültelerden mezun olan kişilerde formasyon alıp stajını tamamlayarak öğretmen olabilmektedirler

 

MEB Bünyesinde Öğretmen Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

 Devlette öğretmen olmak birçok gencin hayali olmaktadır. Maalesef ülkemizde öğretmen ataması sınırlı sayıda yapılmaktadır. Oysa ki her yıl eğitim fakültelerinden binlerce öğretmen adayı mezun olmaktadır.

 T.C vatandaşı olmak kaydıyla devlette öğretmen olmak için gerekli diplomaya sahip olmak, yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemek, güvenlik soruşturmasından geçmek, kasten işlenmiş suçlardan 1 yıl ve daha fazla ceza almamış olmak gerekmektedir.

 

Öğretmenin Görevleri

 Öğretmenler her yıl belirlenen müfredattaki konuları öğrencilere aktarmaktadır. Ayrıca sınıfın düzenini sağlamak öğrencilerin okul içinde her şekilde sosyalleşmesini sağlamak, öğrencilere en iyi şekilde eğitim vermektir.

 Ayrıca öğrencilerin ilerleme ve gelişmeleri de öğretmenler tarafın takip edilmektedir. Aynı zamanda her öğretmen, branşı çerçevesinde öğrencileri sınava hazırlamaktadır.

 Öğrencilerin sosyal akademik olarak gelişmesinde sınıf öğretmenleri başta olmak üzere bütün öğretmenlere büyük görevler düşmektedir. Ayrıca bütün öğrencilerin anlama ve algılama seviyesi aynı olmadığı için öğretmenlik sabır işidir.

 Öğretmenlik mesleğine ilgi duyan kişilerin araştırdığı öğretmen nasıl olunur, sorusunun cevabını vermiş olduk.

öğretmen öğretmen maaşı ne kadar? nasıl öğretmen olunur?