ÖSYM 15 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANI

TAKİP ET

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olmak üzere 4/B sözleşmeli statüde memur alımı gerçekleştirilecek. Bu yazımızda ilanın tüm detaylarını bulabilirsiniz.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından:

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2 inci maddenin (c) fıkrası gereği, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’mıza aşağıda unvanı, bölümü, puan türü, yeri ve sayısı belirtilen münhal kadrolara, KPSS (B) grubu puan türü esas alınmak suretiyle, yapılacak sözlü sınav sonucuna göre;15 (On beş) sözleşmeli Sınav Hizmetleri Uzmanı alımı yapılacaktır.  

GENEL ŞARTLAR  

Türk vatandaşı olmak,  

Son başvuru tarihi itibarıyla 18 (On sekiz) yaşını tamamlamış olmak,  

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,  

Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  

Erkek adaylar için askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,  

Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimî vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü bulunmamak,

2022-KPSS Lisans sınavı sonucunda, KPSSP3 (B) grubu puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre asgari 60 puana sahip olmak (En yüksek puan alan adaydan başlanarak, ilan edilen kadro sayısının 10 katı kadar aday sözlü sınava davet edilecektir. Sonuncu aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava alınacaktır),  

Yurt içinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

Başvuruda kullanılacak diploma ve sertifikaların ilan tarihinden önce alınmış ve onaylı olması gerekmektedir

Hangi Branştan Kaç Alım Olacak? Şartları Neler?

Grup 1:

Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinin birinden mezun olmak.

1 kişi alınacak.

Grup 2:

Tarih bölümü mezunu olmak.

Ölçme ve değerlendirme, pedagojik formasyon eğitim programı ve bilgisayar işletmeni eğitimi, sertifikalarına sahip olmak ve belgelendirmek.

1 kişi alınacak.

Grup 3:

Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümlerinin birinden mezun olmak.

Ölçme ve değerlendirme, pedagojik formasyon eğitim programı ve bilgisayar işletmeni eğitimi sertifikalarına sahip olmak ve belgelendirmek, en az (2) yıl öğretmenlik tecrübesine sahip olmak ve belgelendirmek.

2 kişi alınacak.

Grup 4:

Sosyoloji bölümü mezunu olmak.

Pedagojik formasyon eğitimi sertifikasına sahip olmak, eğitim yönetimi alanında yüksek lisans yapmış olmak.

1 kişi alınacak.

Grup 5:

Gazetecilik, Film Tasarımı ve Yazarlığı Film Tasarımı ve Yönetimi Film Tasarımı ve Yönetmenliği Fotoğraf ve Video Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerinin birinden mezun olmak.

Fotoğraf ve kamera kullanımı alanında en az iki (2) yıl tecrübe sahibi olduğunu belgelendirmek.

1 kişi alınacak.

Grup 6:

Gazetecilik, Medya ve İletişim, Film Tasarımı ve Yönetimi, Film Tasarımı ve Yönetmenliği, Fotoğraf ve Video, Film Tasarımı ve Yazarlığı, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerinin birinden mezun olmak.

Kurgu ve animasyon alanında en az iki (2) yıl tecrübe sahibi olduğunu belgelendirmek.

1 kişi alınacak.

Grup 7:

Grafik Sanatlar, Grafik, Gazetecilik, Medya ve İletişim, Film Tasarımı ve Yönetimi, Film Tasarımı ve Yönetmenliği, Fotoğraf ve Video, Film Tasarımı ve Yazarlığı, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerinin birinden mezun olmak.  

Grafik ve tasarım alanında en az iki (2) yıl tecrübe sahibi olduğunu belgelendirmek.

1 kişi alınacak.

Grup 8:

Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü mezunu olmak.

Bilgi ve Belge Yönetimi alanında en az iki (2) yıl tecrübe sahibi olduğunu belgelendirmek.

2 kişi alınacak.

Grup 9:

Bilgisayar Mühendisliği mezunu olmak.

Oracle SQL, Microsoft Azure, Oracle MySQL sertifikalarına sahip olmak.

1 kişi alınacak.

Grup 10:

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği mezunu olmak.

1 kişi alınacak.

Grup 11:

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği mezunu olmak.

1 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ  

Başvurmak isteyen adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden 03.05.2023-17.05.2023 tarihleri arasında gerçekleştirecektir. Adayların “Özel Şartlar” bölümünde istenilen belgeleri başvuru sistemine yüklemesi zorunludur. Söz konusu belgeleri yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Posta yolu ile veya bizzat müracaat kabul edilmeyecektir.

Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

Adaylar sadece öğrenim durumuna göre tek bir pozisyon için başvuruda bulunabilecektir, birden fazla pozisyon için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Şartları taşıyan arkadaşların başvuru yapmalarını tavsiye ederiz.

 

 

ösym personel alım ilanı ösym sozlesmeli personel alım ilanı ösym sağlık personeli alım ilanı başvuru şartları kamu personel alım ilanı memur alımı güncel memur alım ilanı