Parke Parlatmanın Sırları: İşte En İyi Yöntemler

TAKİP ET

Bir evin en sık kullanılan alanı parkeler ve zeminlerdir. Bu sebeple de, zamanla aşınabiliyor, çizilebiliyor ve o eski parlaklıklarını tamamen kaybedebiliyorlar. Eğer ki, ilk gün ki gibi parlak parkelere sahip olmak istiyorsanız, düzenli olarak bakım yapmalı, parlatma işlemleri uygulamalısınız. Peki, en iyi parke parlatma yöntemleri nelerdir?

Eğer ki evinizin parkeleri o ilk gün ki parlaklıklarını kaybetti ve eskisi gibi görünmüyorsa, endişelenmenize gerek yok.  Kolaylıkla uygulayabileceğiniz ve etkili sonuçlar veren parke parlatma yöntemleri ile zeminlerinizin ilk günkü gibi parlak ve temiz olmasını sağlayabilirsiniz. 

Unutmayın ki, parlak ve göz alıcı parkeler bir evin atmosferini büyük oranda değiştirmektedir. Ayrıca, bu yöntemleri belirli aralıkla tekrar tekrar uygulamanızı ve düzenli olarak parke bakımı yapmanızı tavsiye ederiz. 

Parke Parlatmanın Gücü: Evinizin Görünümünü Yenileyin

1. Arap Sabunu ve Sirke Karışımı

Bir kova su alın ve içerisinde bir miktar arap sabunu ve sirke koyun. Karıştırma işlemini yaptıktan sonra temiz bir ile parkeleri silmeye başlayın. Ancak, parkeleri silerken hassas bir şekilde yaklaşmanız önerilir. 

Uygulayacağınız bu yöntem doğrultusunda parkeleriniz, eski parlaklıklarını büyük oranda geri kazanacaktır. Fakat bu parlaklığın uzun süreler boyunca kalmasını istiyorsanız, düzenli bir şekilde belirli aralıklarla tekrar uygulamanız gerekmektedir. 

2. Doğal Yağlar 

Çeşitli doğal yağlar, parkeleri parlatmak ve daha uzun süreler dayanmaları adına korumak için kullanılmaktadır.  Daha organik bir yaklaşım tercih edenler, genellikle doğal yağlar ile düzenli parke bakımı gerçekleştirmeyi tercih etmektedir. 

3.  Parke Cilalamak 

Belirli aralıklarla parkelerinize,  içeriğinde özel solüsyonlar içeren parke cilaları ile bakım uygulamanız parlaklık kazanmaları ve daha uzun süre dayanmaları adına yardımcı olmaktadır. 

 

4. Parke Zımparalama

Bu yöntemin uygulanması için bu alanda hizmet sunan bir uzmandan yardım almanız gerekmektedir. Zira işlem doğrultusunda parkelerin üst tabakaları çıkartılır, solüsyon uygulanız ve parke parlatma makinesi ile işlem tamamlanır. 

 

parke zemin parke parlatma