Pişmanlık Dolu Sayfalar: Yazdıkları Kitaplar Hakkında Pişmanlık Duyan Ünlü Yazarlar!

TAKİP ET

Her kitapseverin çeşitli favori kitapları hatta başucu kitabı olarak özel bir kitap bulunur. Öyle ki, bu kitaplar belirli aralıklarla tekrar tekrar okunur, her okunuşta ise okuyucuya ayrı hisler yaşatır. Ancak, bu kitabın ya da kitaplar aslında pişmanlık içeren bir eser olduğunu öğrendiğinizde ne düşünürsünüz?

Okumaktan hiçbir zaman sıkılmadığınız, kitaplığınızın en özel köşesinde muhafaza ettiğiniz o özel kitabın, aslında yazarın kaleminden çıkmış bir pişmanlık eseri olduğunu öğrenmek size ne hissettirir? Üzücü bir durum da olsa, aslında gerçekten birçok ünlü yazar çeşitli nedenlerle pişmanlık duyduğu eserler bıraktı gerilerinde. Hatta bu eserlerin bazıları birçok kişi tarafından çok sevildi, başucu kitabı haline getirildi. 

Peki, sizce bu yazarlar neden yazmış oldukları kitaplar hakkında pişmanlık duydular? Sözü daha fazla uzatmadan o meşhur eserlere ve yazarlarına, pişmanlıklarına değinelim. 

Yazarların İtirafları: Pişman Oldukları Kitaplar

1.  Annie Proulx -  Brokeback Mountain

Annie Proulx, yazmış olduğu eserin aktarılması sonucunda yoğun bir pişmanlık yaşadığını açıklamıştır. Zira, Proulx: eserinin sinemaya aktarılması sonucunda birçok kişinin kitabına sadece izleyici edasıyla yaklaştıklarını, hikayenin sonunu beğenmediklerini hatta hikayenin sonunun mutlu bitmesi gerektiği söyleyen büyük bir kesimin olduğunu, bu doğrultuda sürekli mektuplar aldığını dile getirdi. Öyle ki, bazı izleyiciler kendilerince hikayenin sonucunu değiştirmiş ve bu örnekleri Proulx'a göndermiştir. Yaşanan bu durum sonucunda ise Proulx, yazmış olduğu kitaptan pişmanlık duyduğunu paylaştı. 

2. Stephen King - Rage 

Stephen King, bu eserini 80'ler ve 90'lar yaşanmış 4 okul saldırısı ile bağdaştırarak yazmıştır. Eserde, okula silah getiren, çeşitli sorunları olan bir öğrenci bulunuyor. Hikaye örgüsü ilerleyen süreçte ağır şiddet unsurları içeriyor. King'in bu eserini yayımlanmaktan duyduğu pişmanlık ise tam olarak bu şiddet seviyesi ile bağlantılı. Zira, kendisi kitabını şiddet seviyesi üst sınırda olanlar için "olası bir tetikleyici" olarak değerlendirdi ve pişmanlığını dile getirdi. 

3. A.A. Milne - Winnie-the-Pooh 

A. A. Milne,  Winnie-the-Pooh serisini tamamladıktan sonra, bu eserinin gerek önceki gerekse de ileride ki tüm eserlerinin önüne geçeceğini anladı. Hatta öyle ki, bu eserin şöhreti sadece, oğlu Christopher Robin Milne'yi etkiledi ve süreç Milne'nin en başta anladığı gibi ilerledi. Milne, tüm ilgi oğluna yönelmiş bir durumdayken yazım işlerini büyük oranda bırakmak zorunda kaldı. 

Daha birçok yazar ve eseri bulunmakta;

Agatha Christie - Poirot Serisi

Anthony Burgess - Otomatik Portakal

Kurt Vonnegut - Mutlu Yıllar, Wanda June 

yazar yazarlar kitaplar roman