Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı İlanı Yayımlandı

TAKİP ET

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin çeşitli birimlerine öğretim üyesi alımı yapacağını duyurdu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı İlanı Yayımlandı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin çeşitli birimlerine öğretim üyesi alımı yapacağını duyurdu. 02 Kasım 2018 tarihinde Resmî Gazete ‘de yayımlanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik, Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi gibi ilgili yasal mevzuata uygun olarak gerçekleştirilecek olan alımda, adayların belirlenen başvuru şartlarını sağlamaları önem arz ediyor.

Alımlarla ilgili detaylar şu şekilde:

1. Profesör Kadrosu: Profesör kadrosu daimî statüde olup, başvuru yapacak adayların, "Başlıca Araştırma Eserini de içeren başvurularını ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde online olarak gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2. Doçent Kadrosu: Doçent kadrosu daimî statüde olup, başvuru yapacak adayların ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde başvurularını online olarak yapmaları gerekmektedir.

3. Doktor Öğretim Üyesi Kadrosu: Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde başvurularını online olarak yapmaları gerekmektedir.

Başvurular, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin Akademik Bilgi Yönetim Sistemi (AKBYS) üzerinden elektronik ortamda online olarak kabul edilecektir. Başvuru sırasında adayların, ilgili bilimsel faaliyetlerin yanı sıra kimlik ve diğer istenilen belgeleri sisteme eksiksiz ve okunaklı şekilde yüklemeleri gerekmektedir. Şahsen veya posta/kargo yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adayların başvuruları ilgili komisyon tarafından incelenecek ve belgelerin uygunluğu değerlendirilecektir. Belgelerin istenilen nitelikte olmaması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

Başvuru sistemine gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların atanmaları iptal edilecek ve yasal yollara başvurulacaktır.

Yurtdışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından denkliğinin onaylandığını gösterir belgenin aslının veya onaylı suretinin başvuru belgelerine eklenmesi gerekmektedir.

Adaylar sadece bir kadroya başvurabilecek olup, birden fazla kadroya başvuran adayların başvuruları iptal edilecektir.

Profesör, Doçent ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Doktor Öğretim Üyesi başvuruları Rektörlük Personel Daire Başkanlığı tarafından yürütülecektir. Diğer doktor öğretim üyesi kadrolarının işlemleri ise ilgili birimlerce yürütülecektir.

Başvuruları kabul edilen adayların gerekli belgelerin asıl suretlerini başvuru birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, ilan süresi içerisinde gerektiğinde herhangi bir kadroyu iptal etme veya ilan şartlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutmaktadır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin öğretim üyesi alımıyla ilgili detayları aktardım. Başvuruların belirtilen şartlara uygun ve online olarak gerçekleştirilmesi önemlidir.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ