SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

TAKİP ET

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel niteliklere sahip olmaları gerekmektedir. Bu nitelikler arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilgisi olmamak gibi kriterler yer almaktadır.

 

1. Genel Nitelikler:

   a) Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel niteliklere sahip olmaları gerekmektedir. Bu nitelikler arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilgisi olmamak gibi kriterler yer almaktadır.

   b) Eleme sınavının yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibariyle adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Yani, 1 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu adaylar başvurabilir.

   c) Adayların hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olmaları gerekmektedir.

   ç) Sağlıkla ilgili bir sorunu olmamak ve bu durumun denetçilik görevini herhangi bir yerde sürekli olarak yerine getirmesine engel teşkil etmemesi gerekmektedir.

2. Sınav Başvuruları:

   a) Başvurular 19-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında alınacak. Geç başvuru tarihi ise 03 Ağustos 2023 olarak belirlenmiştir.

   b) Adaylar başvurularını elektronik ortamda yapabileceklerdir. Başvurular, ÖSYM başvuru merkezleri, internet üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

   c) ÖSYM başvuru merkezlerine başvuru yapacak adaylar, fotoğrafı bulunmayan veya eğitim bilgilerinde değişiklik olan adaylardır. Diğer adaylar ise başvurularını internet üzerinden veya istedikleri bir başvuru merkezinden yapabilirler. Başvurular posta yoluyla kabul edilmeyecektir.

3. Eleme Sınavı:

   a) Eleme sınavı 03 Eylül 2023 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecektir.

   b) Sınav saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 140 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

   c) Eleme sınavı, Genel Yetenek

 ve Genel Kültür alanlarında 120 sorudan oluşacaktır. Her iki alandan da sorular yer alacaktır.

   ç) Eleme sınavı sonucunda başarılı olan adaylar, sözlü sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

4. Sözlü Sınav:

   a) Sözlü sınav, eleme sınavını geçen adaylar arasından yapılacaktır.

   b) Sözlü sınav tarihi ve yeri daha sonra ilan edilecektir.

   c) Sözlü sınav, adayların liyakatleri, bilgi birikimleri, iletişim ve ifade yetenekleri, genel yetenek ve genel kültür düzeyleri gibi faktörlere göre gerçekleştirilecektir.

5. Atama:

   Başarılı olan adaylar, Sayıştay Başkanlığı tarafından belirlenen kadro sayısı doğrultusunda atamaları yapılacaktır. Atama sonrasında Denetçi Yardımcısı olarak göreve başlayacaklardır.

DAHA FAZLA DETAY İÇİN TIKLAYINIZ