Seçimin 2. Tura Kalmasıyla Ek Öğretmen Alım Müjdesi Gelir Mi?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasıyla gözler ek öğretmen alımlarına çevrildi. Yüzbinlerce öğretmen adayı gelecek müjdeli haberi bekliyor. Tüm detaylar yazımızda.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT KALKTI – 100 BİN EK ÖĞRETMEN ALIMI OLACAK MI? NE ZAMAN?

Türkiye'de öğretmen atamaları Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Atamalar, öğretmenlik için gerekli nitelikleri taşıyan adaylar arasından yapılmaktadır. Nitelikler arasında mezuniyet, alan bilgisi sınavı, öğretmenlik mesleki bilgisi testi, KPSS puanı gibi unsurlar yer almaktadır.

Atama süreci, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen bir takvime göre yılda bir veya iki kez gerçekleştirilmektedir. Atamalar, genellikle öğretmen adaylarının tercihlerine göre yapılır. Adaylar, başvuru sürecinde tercih ettikleri okul türü, alan ve il/ilçe bilgilerini belirtirler.

Başvuru sonrasında adayların KPSS puanları, alan bilgisi sınavı ve öğretmenlik mesleki bilgisi testi sonuçlarına göre bir sıralama yapılır. Sıralamaya göre tercih edilen okullara ve pozisyonlara atama yapılır. Atama sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulur ve atanan öğretmenler görevlerine başlarlar.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir televizyon programında gündeme dair konuşulanları değerlendirdi. Ek öğretmen ataması olacak mı? Mülakat devam edecek mi? Dahil olmak üzere birçok soruya cevap verdi.

Öğretmen Atamalarında Mülakat Olacak mı?

Öğretmen atamalarında mülakat olacak mı? Şeklindeki soruya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer;’’ Mülakat olmayacak artık. KPSS puanı ile hızlıca atamalarını gerçekleştireceğiz. Tek kriter KPSS puanı olacak.’’ Şeklinde cevap verdi. Yani bundan sonraki öğretmen atamalarında sözlü mülakat olmayacak ve KPSS puan sıralaması esas alınarak atamalar gerçekleştirilecek.

100 BİN EK ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK MI?

Yüzbinlerce öğretmen adayının merakla beklediği en önemli konu ise ek öğretmen atamasının olup olmayacağı noktasıydı. Bununla alakalı ek atama olacak mı şeklindeki soruya Mahmut Özer;’’ Son bir ay içinde ciddi öğretmen ataması yaptık. 3500 engelli öğretmen ataması yaptık. Atanamayan öğretmenlerin de atamasını yapacağız. Son 21 yılın en yüksek atamasını gerçekleştirdik. Mutlaka ihtiyaç oldukça atama yapılacaktır.100 bin öğretmen neye göre 100 bin öğretmen. Öğretmen duygularını istismar ederek 100 bin öğretmen atayacağız diyorlar. 20 yılda eğitimde devasa kitleselleşme evresi yaşadı.’’ Şeklinde cevap verdi.

Fakat şu anda farklı bir durum ortaya çıktı. 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ikinci tura kaldı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan atama bekleyen öğretmenlere ek alım müjdesi gelme ihtimali oldukça kuvvetli. Gündemi takip ediyoruz. Gelişmeler oldukça paylaşacağız. Sayfamızı takipte kalınız.