SON DAKİKA! DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI!

TAKİP ET

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın sabırsızlıkla beklediği Aile Destek Programı kapsamında verilen destek ödemelerinin tarihi merak konusu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleriyle desteklediklerini açıkladı.

KAMU DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILIYOR – HESAPLARINIZI KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN!

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın sabırsızlıkla beklediği Aile Destek Programı kapsamında verilen destek ödemelerinin tarihi merak konusu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleriyle desteklediklerini açıkladı. Ocak ayında memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonucunda, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL'ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL'ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL'ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL'ye ve Sosyal Ekonomik Destek ise 3.038 TL'ye yükseldi. Bu yeni düzenlemeyle birlikte sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artış göstererek hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yapılacak?'' sorusu da sıkça sorulan bir sorudur. Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay gerçekleştirilen Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmakta ve takip edilebilmektedir. Haziran ayı destek ödemeleri ise bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanmıştır.

Aile Destek Programına başvurabilenler arasında SSK emeklileri, BAĞKUR emeklileri, Emekli Sandığı emeklileri ve bu emeklilerin dul veya yetimleri yer almaktadır.

Aile Destek Programı başvurusu yapabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Başvuruda bulunan kişinin Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması ve hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişilerin bulunmaması gerekmektedir. Bu şartlara uymayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabilmektedir.

DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI