SOSYAL YARDIM NASIL ALINIR ?

TAKİP ET

Ülkemizde her ay milyarlarca TL Sosyal Yardım ödemeleri yapılmaktadır. Bu ödemeler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılmaktadır. Okuyan çocuk sahibi aileler bu yardımlardan nasıl faydalanır? Bu haberi sizler için derledik.

SORU 1: Çocuk yardımı için başvuruda bulunacağım nereye gitmem gerekiyor?

İkametinizin bulunduğu il ya da ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek kimlik kartınızla başvuruda bulunabilirsiniz. Kimlik kartı dışında herhangi bir belge talep edilmemektedir.

SORU 2: Çocuğum İçin Şartlı Eğitim ve Sağlık Yardımı Ödemesi Alabilir miyim?

Bu konuda bilgi almak için ikametinizin bulunduğu il ya da ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edebilir ya da Alo 144 Sosyal Yardım hattını arayarak bilgi alabilirsiniz.

SORU 3: Şartlı Eğitim ve Sağlık Yardımım eksik yatırıldı. Nedeni ne olabilir?

Eğitim yardımı kapsamında devamsızlık yapılması (bir ay içinde 4 günden fazla), sağlık yardımı kapsamında belirlenen tarihlerde muayeneye gidilmemesi yardım ödemelerinde kesintilere sebep olabilir.

SORU 4: Çocuğumun Muayene Takiplerini Nasıl Öğrenebilirim?

Çocuklarınızın sağlık kontrollerinin ne zaman yaptırılacağına dair bilgisine kayıtlı olduğunuz Aile Hekimliğinden ulaşabilirsiniz.

SORU 5: Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı sağlık Yardımı Ödemeleri hangi aylarda yapılır?

Bu ödemeler her yıl Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül, Kasım aylarında yapılır.

SORU 6: İlkokula giden erkek ve kız çocuklarım var ne kadar ödeme alırım? Hangi aylarda ödeme alırım?

Ödeme tutarı ilkokula giden kız çocukları için aylık 50 TL, erkek çocukları için aylık 45 TL’dir. Ödemeler 2 aylık olarak hesaplanır, ödeme aylarında tutarlar hak sahiplerinin PTT hesaplarına aktarılır.

SORU 7: Liseye giden erkek ve kız çocuklarım var ne kadar ödeme alırım?

Ödeme tutarı liseye giden kız çocukları için 150 TL, erkek çocukları için 130 TL’dir. Ödemeler 2 aylık olarak hesaplanır. Ödeme aylarında tutarlar hak sahiplerinin PTT hesaplarına aktarılır.

SORU 8: Şartlı Eğitim Yardımı ve şartlı Sağlık Yardımı kapsamında verilen yardımlar hangi durumlarda kesilir?

Sosyal Güvenceli olunması, muhtaçlık halinin sona erdiğinin tespit edilmesi veya yardım ödeme şartlarının gerçekleştirilmemesi nedeniyle yardım ödemesi kesilebilir.

SORU 9: İkametgâh değiştirdim. Sosyal yardım alamıyorum. Ne yapmam lazım?

İkamet değişikliği halinde sistem yardımı durdurmaktadır. Bu durumda önceki ikametin bulunduğu il yada ilçedeki kayıtlı olunan Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı tarafından hane dosyasının yeni ikamet adresinin bulunduğu il yada ilçedeki SYD Vakfı’na transferinin talep edilmesi gerekmektedir.

SORU 10: Ödeme alabileceğimi söylediniz PTT’ye gittim fakat ödememin olmadığını söylediler ödememi nasıl alabilirim?

Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi için Alo 144 sosyal yardım hattından bilgi alabilirsiniz.

sosyal yardım nasıl alınır sosyal yardım nasıl alınır şartları sosyal yardım nasıl alınır 1000 tl sosyal yardım nasıl alınır 2022 sosyal yardımlaşma nasıl alınır sosyal yardım nasıl alınır 2023 okuyan çocuk yardımı doğum yardımı sydv soyal yardımlaşma ve