Sözleşmeli 3.295 Büro Personeli Alımı Başlıyor! Mülakatsız Başvuru İmkanı!

TAKİP ET

Kamu kurumuna mülakatsız bir şekilde 3 bin 295 sözleşmeli büro personeli alımı gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı büro personeli alımı için ayrıntılar, şartlar ve tüm detaylar bu haberimizde bulabilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde mülakatsız şekilde büro personeli alımı yapılacak. Atama işlemleri, KPSS puanlarına göre gerçekleştirilecek ve yazılı veya sözlü mülakat yapılmayacak. Başvuruda bulunabilecek adaylar kimlerdir? Gerekli mezuniyet koşulları, genel şartlar ve tüm detaylar bu haberimizde yer alıyor.

Büro Personeli Olmak İçin Genel Şartlar

Başvuru yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Ayrıca 18 yaşını doldurmuş olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki şartları taşıyor olmak da gereklidir. Emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alınmıyor olmalı, KHK ile ihraç edilmemiş ve 4/B sözleşmeli bir kurumda çalışmamış olunmalıdır. En az 70 KPSS puanı almak da alım için gerekli bir koşuldur.

Büro Personeli Alımına Hangi Bölüm Mezunları Başvurabilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki büro personeli alımları için başvuru yapacak adayların hangi bölüm mezunu olması gerektiği önemlidir. Bu alımlarda aşağıdaki bölüm mezunları başvurabilir:

İktisat

İşletme

Maliye

Muhasebe

Kamu Yönetimi

Ekonometri

Uluslararası İlişkiler

İnsan Kaynakları Yönetimi

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri

Bu bölüm mezunları, Gençlik ve Spor Bakanlığı büro personeli alımlarına başvuru yapma şansına sahiptir.

GSB Büro Personeli Alımı Kontenjanları ve Başvuru Süreci

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki büro personeli alımları, merkez ve taşra teşkilatları için gerçekleştirilecektir. Alım kontenjanları aşağıdaki şekildedir:

Merkez Teşkilatı için: 145 büro personeli kadrosu

Taşra Teşkilatı için: 3.150 büro personeli kadrosu

Başvurular, 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecektir. Adaylar, belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlayabilirler.

Başvuru Kılavuzu

gençlik ve spor bakanlığı işkur büro personeli alımı büro personeli alımı memur alımı 2023 memur alımı